28. februar 2020 arkiv

Civilisation

28. februar 2020

»Lejligheden er et sneglehus, hvor jeg lukker mig inde og beskytter mig mod verden, men også det, der gør, at jeg kan gå ud i den. Om morgenen er jeg edderspændt over alle mulige fjolser, indtil jeg mange timer senere nogenlunde omgængelig går i seng. Det er en opgave for os alle hver især hver dag at civilisere os. Den proces foregår konstant, for vi er altid spændt ud mod noget meget mere primitivt.«

[Søren Ulrik Thomsen, Weekendavisen, Nr. 09, 28.Februar 2020]

Jeg kender godt den fornemmelse…

 

 

Bagsiden af Landsbyhospitalet

28. februar 2020

Det var en lidt skør og nørdet ide, jeg kom i gang med, da jeg insisterede på at lave en spilleliste til tv-serien om Landsbyhospitalet. Alene det forhold, at jeg nok bliver nødt til at se den endnu engang (hvis DR vil), burde få mig til at trække mig tilbage.

Men så er det, jeg pludselig hører noget, jeg ikke har ventet komme på skærmen. For eksempel B-siden til The Troggs klassiker “Wild Thing” (på en af de mange versioner, der er kommet med det hit) – “Widge you”, der er et rigtig godt pigtrådsnummer. Man kan finde det på albummet Black Bottom og på nogle opsamlinger med bandet.

Eller når man pludselig hører den lidt glemte sanger og sangskriver Michael Chapman med sangen “No Sopng to Sing” fra debutalbummet Rainmaker (1969).

Så virker det pludselig ikke helt så tosset med det der nørderi..

Så lang har den vist ikke været før: The Who – My Generation 15.58

28. februar 2020

Ja, The Who i Hull snurrer stadigvæk på min spiller, og deres mere en femten minutter lange udgave af “My Generation” tager kegler  i denne energiske koncert.