2. marts 2020 arkiv

Pianoet har drukket

2. marts 2020

Jeg har været så heldig – i embeds medfør – at besøge den tyske by Køln flere gange. Alene domkirken i Køln er til enhver tid et besøg værd. Og så er Køln en udpræget international by. Det er nok den by i Tyskland, hvor der er flest nationaliteter (det praler de i hvert fald af). Og kulturen og stemningen i byen er markant anderledes end andre tyske storbyer. Fx Berlin, som jeg også har besøgt flere gange – dog i private ærinder.

Og måske forklarer byens multinationale, -etniske, -kulturelle særpræg, at byen har kunnet forstre et band kaldet The Piano has been drinking. Et underligt navn kunne man mene. Indtil det gik op for en, at navnet er titlen på et kendt Tom Waits-nummer – og at bandet har specialiseret sig at fortolke netop Tom Waits – og det på kølnermålet kölsch. Og de gør det, efter min mening, fremragende.

PS. Kölsch er også navnet på den lokale øl, der findes i henved 200 udgaver og serveres i særlige cylindriske glas med ca. 2 deciliter, der skal drikkes i en mundfuld. Og den smager godt.

Gæt en sang…

Fra Beatlemaniens overdrev

2. marts 2020

Jeg følger lidt med i diverse Beatlesfansider på internettet – bl.a. Facebook og andre Some. Og en af den ting, beatlemanikere går op i, er, hvilke udgaver, musikken udkom i. Hvilke presninger, der er tale om. Hvilket udgivelsessted. Og så videre. Og de forskellige udgaver forhandles til ikke helt små priser.

Og så var det jeg kom i tanke om, at jeg engang i 1965, fik den engelske udgave af Beatlessinglen “We can work it out”/ “Day tripper”. Det var et grønligt cover uden foto af de fire drenge fra Liverpool. Jeg var glad, fordi jeg havde fået den lige, da den var udkommet i England (min far sejlede mellem Esbjerg og England dengang). Siden var jeg heldigt også at få den danske udgave (vist i fødselsdagsgave) med de fire iført skitøj. Dobbelt glæde.

For mig har det altid været musikken, der talte. Alle de der smålige nørderier om udgivelser og så videre har aldrig sagt mig noget som helst. Og så er jeg fløjtende ligeglad, om den ene eller anden udgave er mere værd på markedet. Det er sangene, der tæller. Til enhver tid.