5. marts 2020 arkiv

55: Kinda Kinks

5. marts 2020

For tiden genlæser jeg Ray Davies autobiografiske X-Ray fra 1994, hvor Davies’ og The Kinks’ historie fortælles, vævet ind i en fiktiv historie om en ung mand – et alter ego – der skal interviewe Ray om hans liv og levned.

Og helt tilfældig ser jeg så, at det er hele 55 år siden i dag, at The Kinks’ andet regulære album Kinda Kinks udkom. Ray Davies mente, at sangene på pladen var bedre end de tidligere, men indspilningen og produktionen led af hastværk, som skyldtes pladeselskabet. Men selv med spor af hastværk står albummet stadigvæk flot her mange år efter.

Dixietøserne er tilbage – på plade

5. marts 2020

I Amerika kan det koste at have sin egen mening og bruge sin formelle ytringsfrihed. Det erfarede Dixie Chicks, da de for snart mange år siden, tillod sig at mene noget om den daværende præsident Bush. Men de tre piger lod sig ikke knække af den modstand, de fik at føle, for mange har holdt af dem og deres musik og identificeret sig med deres progressive ånd. Siden har de leget sammen med både Beonce, Taylor Swift og mange andre. Men det er fjorten år siden, de sidst var ude på plade. Og det er lang tid i vores moderne musikvirkelighed.

Men nu er de her så igen. Og forløbersinglen “Gaslighter” viser med al ønskelig tydelighed, at de stadigvæk har noget at byde på – både musikalsk, video- og holdningsmæssigt. Tag den Trump.,

Jørgen de Mylius – 74

5. marts 2020