27. marts 2020 arkiv

Tom Waits-dage

27. marts 2020

Karantænen eller hvad man nu skal kalde disse dage, hvor vi holder os hjemme så meget det kan lade sig gøre, giver en en passende lejlighed til at opdyrke nogle musikalske sider, der måske har måttet stå og støve lidt til på reolen. De seneste par dage har jeg således støvet Tom Waits af. Jeg synes, hans stemme og stemningen på hans plader passer meget fint til indeliv.

Neil Young i coronaens skygge: Fireside Sessions

27. marts 2020

Coronaen sætter en stopper for musikkernes koncertaktiviteter og er dermed en alvorlig trussel mod disse selvstændiges liv og levned. Men mange har forstået at nøden må lære den nøgne kvinde at spinde – og at kunstnerne må bruge tidens digitale medier i et forsøg på at fastholde publikum og måske endda tjene lidt ad den vej. Og der er heldigvis mange, der har forstået, at det er sådan. I går fik jeg brev fra Musikhuset i Århus, der vil transmittere flere koncerter via deres hjemmeside, bl.a. med Kira Skov. Og på Facebook og andre steder sker noget lignende.

Og min gamle helt Neil Young bruger sin egen arkivside – til at gennemføre en række små koncerter under overskriften Fireside Sessions – og de er netop så gode, som man kun kunne ønske sig, når der er tale om Neil Young. Go there!

PS. Du kan oven i købet nedhente videoen. I øverste hjørne til venstre ser du en lille pil, som du kan klikke på. Så får du mulighed for at vælge, hvilket format, du ønsker – og så kan du hente den fine film ned på din computer. Nyd den.

Corona-sange

27. marts 2020

Den her ligger lige til højrebenet. The Knacks _”My Sharona…” til “My Corona”…

Heller ikke Beach Boys’ “Kokomo” går ram forbi…

Og som med alle coversange gælder det, at ikke alle coronasange er lige vellykkede. Men med Queens Rhapsody er det lige ved og næsten at lykkes at få det til at spille…

Og NEJ, jeg synger ikke fra min altan, jeg synger heller ikke med, når Faber dirigerer på DR, ja, jeg synger heller ikke i brusebadet. Corona eller ej.