april 2020 arkiv

Coronatidssange: Police – Voices in my head

30. april 2020

Yahya Hassan er død, 24 år

30. april 2020

Nyhedsmedierne har netop meddelt, at den unge digter Yahya Hassan er fundet død i sin lejlighed. Kun 24 år gammel. Den unge digter voksede op i Århus og havde palæstinensisk baggrund. Med udgangspunkt i sit eget liv og sine erfaringer skrev han sin første digtsamling, der blot hed Digte, og den blev den mest solgte digtsamling i dansk litteraturhistorie. Siden fulgte han den op med endnu en samling, der også blev modtaget positivt af såvel anmeldere som læsere.

Der er ingen tvivl om, at livet på mange måder var svært for Yahya Hassan, men han formåede at transformere sine oplevelser til kunst, til digtning. Og det er selvfølgelig alt for tidligt, at han er gået bort.

The tightest band on the planet

29. april 2020

Overskriften skyldes Carole King, der viser denne fine video med nogle af de allerbedste musikere fra Los Angeles og omegn: Rus Kunkel, Waddy Wachtel, Leland Sklar, Danny Kortchmar og Steve Postell, der gør Warren Zevon ære, som om de ikke havde bestilt andet….

Coronatidssange: The Police – Zenyatta Mondatta

29. april 2020

Det tredje album med en sproglig nydannet titel, Zenattà Mondatta, kom i oktober 1980. Og cementerede bandet gennembrud med en førsteplads på den britiske albumliste og hele to Grammyer.

Pladen blev indspillet på under fire uger, og bandmedlemmerne var ikke helt tilfredse med resultatet, men måske blev indspilningstempoet og presset på bandet kanaliseret over i musikkens energi, i hvert fald kunne publikum lide, hvad de hørte. Og trioen måtte også droppe ønsket om at indspille i deres gamle studie,hvor de to første plader blev til, fordi de  – typisk for succeskunstnere – var løbet ind i problemer med det britiske skattevæsen. Så sammen med co-producer Nigel Gray blev albummet til i Holland for et budget på ca. 35000£ (dobbelt så meget som budgettet for de to foregående til sammen…). Dagen efter færdigindspilningen af pladen drog bandet på en verdensturné, der førte dem helt til Australien  – og resulterede i en tv-dokumentar, som jeg endnu ikke har haft held til at få fingre i.

Opdatering: Og næppe har jeg skrevet sidste sætning, før jeg finder dokumentaren – The Police Around the World – på tuben…

Alfred Hitchcock – 13.08.1899 – 29.04.1980

29. april 2020

I dag er det fyrre år siden mesteren over dem alle, Sir Alfred Joseph Hitchcock døde. Der er lavet mange spændings-, gyser- og kriminalfilm siden dengang, men de færreste når Hitchcocks mesterværker til sokkeholderne.