5. september 2020 arkiv

Flasker det sig? Om genbrug af flasker m.m.

5. september 2020

Dette indlæg skulle egentlig have været brokkeri nr. 3 i rækken. Men trangen til at brokke sig forsvandt, inden jeg satte mig til tastaturet.

Men historien er som følger. Her in casa er det min opgave som regel at aflevere pantflasker og andet -glas. Og jeg har, fordi det ikke ligefrem er en opgave, der lægger mig meget på sinde, gjort det til et job, jeg udfører, når vi har fyldt en stor affaldssæk. Så tager jeg vores lille bil og kører til den nærliggende Coop-forretning, hvor der er et særligt rum til den slags.

I dette rum er der to flaskemaskiner. Det er langt fra i overensstemmelse med behovet for aflevering af returglas. Enhver med kendskab til fænomenet ved, at maskinerne ofte volder problemer og går i står. I dag var den ene maskine stået helt af, uden udsigt til snarlig reparation. Og ved den anden stod to, yngre mænd med rigtig mange flasker. Og så står man i dilemmaet: Køre hjem med uforettet sag eller være tålmodig og holde ud til det bliver ens tur. Jeg har for længst lagt mig fast på sidste udvej. Jeg venter, tålmodigt, til det bliver min tur og håber at maskinen ikke står af undervejs.

Heldigvis var de to unge mænd, og den småbørnsfar, der kom efter mig med en klapvogn fuld af flasker (“Min kone er gået ind sammen med barnet for at handle…”), i godt humør og det betød, at vi tog situationen med stoisk ro, samtidig med at vi blev enige om, at fænomenet “flaskedrenge” var savnet, måske endda et forsvundet fag (!?), og at det var weekend og ‘det går nok alligevel’. Og det gjorde det da. Det lykkedes omsider at komme af med alle flaskerne, få en bon og komme videre.

Men eftertanken var der:  Vi vil alle – inklusive Coop – være grønne og bæredygtige. Men i praksis har man svært ved at leve op til en så almindelig foreteelse som det at aflevere flasker. Et eksempel på, hvor langt der er fra tanke til handling. Med de teknologiske muligheder, der er nu om stunder, burde det være en smal sag at gøre flaskeaflevering til alt andet end et problem.

Nå, men butikken havde et godt tilbud på en drikkelig whisky. Så kan man jo trøste sig lidt med et glas senere i aften.

Fra Schlager til Beat – Fra Karina til Uschi

5. september 2020

Der er stadigvæk mange unge, der drømmer om at blive ‘noget ved musikken’. Sådan var det også for en ung Uschi Nerke, der begyndte sin rejse med tysk schlagerpop som “Karina”. Men det var ikke den vej, der skulle gøre Uschi berømt. Nej, men singleudspillet banede vejen for en karriere som tv-vært (eller som tyskerne siger: Moderatorin) for Beat-Club og Musikladen.

PS. På singlen bliver Uschi bakket op af Werner Last og hans orkester. KaI Werner Last var sammen med sine brødre Robert og James (Hans) Last en af de mest indflydelsesrige bigbandledere i efterkrigens Tyskland.  Især James Last fik også en kæmpestor fanskare i Danmark.