18. september 2020 arkiv

Ultima Thule – lydspor

18. september 2020

 

Man er ikke forvænt med at høre navne som The Pretty Things og Velvet Underground på DR TV – eller andre tv-kanaler for den sags skyld. Men her til eftermiddag kom jeg til at se to udsendelser om atomkatastrofen på Thule Airbase. Og her dukkede både Pretty Things og Velvet Underground op på lydsiden. Uden nogen forklaring eller særlig anledning.

 

50: Exit Janis Joplin

18. september 2020

Og jeg kan selvfølgelig ikke nævne Jimi Hendrix’ bortgang uden også at tænke på Janis Joplin, der døde et par uger efter Hendrix. Også hendes tidlige bortgang har været genstand for nogen debat, men det meste tyder på, at en cocktail af alkohol og heroin var skyld i hendes død.

Klaus Lynggaard skriver i denne uges udgave af Weekendavisen om de to under overskriften Psykedeliske koryfæer.

Genhør med Jimi Hendrix Experience

18. september 2020

Det slog mig, at det var alt for længe siden, jeg havde lyttet til Jimi Hendrix. Og hvad er der så andet at gøre end at sætte en plade på. Are you experienced?  fra 1969. Herfra skæring 1, “Foxy Lady” med en lidt kedelig video, men det er jo musikken, det gælder.

Og helt tilfældigt opdager jeg, at det netop i dag er 50 år siden, Jimi Hendrix døde. Ganske vist diskuteres det stadigvæk hvornår præcist, han døde, om det var d. 17. eller 18. september 1970, men i hvert fald er 50 år gået, siden han stemplede ind i klubben af unge – 27-28-årige – kunstnere, der forlod os alt for tidligt. Så her er en optagelse fra The Lulu Show