26. september 2020 arkiv

Kinks Complete Collection

26. september 2020

For mange år siden – 1991 helt præcist – købte jeg ovenstående, billige opsamling med The Kinks. Et genoptryk af “20 Golden Greats” fra 1978 plus nogle ekstranumre. En simpel AAA-kvalitet (ikke noget med remaster osv.) på discountmærket Castle Communication, der levede højt (?) på den slags opsamlinger.

Og i dag fik jeg så fat i den på hylden og satte den på. Og det er en frydefuld rejse gennem noget af det bedste fra Ray Davies og Kinks – fra You Really Got Me til Suzannah’s still alive. Ingen nitter.

 

Walisisk minimalisme: Young Marble Giants – live i Berlin, 1980

26. september 2020

 

Jan Sneum – Frekvens X

26. september 2020

Art of Noise, SPK med meget mere. Jeg fandt en udsendelse med afdøde Jan Sneum på DR-arkivet Bonanza. Frekvens X hed programmet – hør det i sin helhed (ca. 55 min.) – her.

55: Beat-Club

26. september 2020

Og i dag er det nøjagtig 55 år siden, den første udsendelse i programmet “Beat-Club” løb af stablen. Programmet havde sit udspring i radioen – Radio Bremen. Derfor er det radiomanden Wilhelm Wieben, der får lov til at præsentere det nye program – for unge, af unge – og undskylde over for den ældre generation, der måske ikke kan lide den moderne musik.

Programmet lægger ud med det tyske band The Yankees og deres sang om vild ungdom “Halbstark”.

Uschi Nerke får sin debut som “Moderatorin” – sammen med Mike Lekebusch og Gerd Augustin – og præsenterer bl.a. det skotske band John O’Hara & the Playboys, der spiller et Beatles-cover, “I’m down”.

Og så pigegruppen The LIverbirds fra Liverpool, der havde succes i Hamborgs Star-Club på den tid,  får lov til at starte det nye program.

Set fra i vor tids post-MTV og Youtube-streaming synes det ikke af meget, men dengang var der nærmest tale om en revolution, at beat-grupper fik lov til at spille på fjernsynet og oven i købet i en god lyd.