24. februar 2021 arkiv

Det grønne, grønne græs

24. februar 2021

Jeg kom lige til at tænke på denne sang fra dengang Tom Jones endnu var en vordende stjerne – og på dengang, hvor mine forældre var flyttet ud i et lille parecelhus i Sædding ved Esbjerg. Bag huset var der marker, så langt mine øje rakte, og jeg nød at gå tur med vores blandingshund Jeppe, og nogle gange lagde jeg mig i græsset, hvor der var græs til alle sider. Lå bare der i alt det grønne og kiggede op på himlen blå, medens Jeppe trissede snusende rundt i nærheden.  I dag er der parcelhuskvarterer så langt øjet rækker. Man kalder det vist udvikling og fremskridt…

Keld Heick – 75

24. februar 2021

For 11 år siden udsendte Keld Heick albummet Time machine, der var en slags vidnesbyrd om, hvor han musikalsk set kom fra – før Beatles forvandlede det musikalske landskab og før Keld Heick sammen med the Donkeys var med til at forvandle pigtrådsmusikken til dansktopmusik under et ophold i Esbjerg. Et album, der viste, at Heicks rødder var hos Cliff Richard, Ricky Nelson og i mindre omfang hos de hårde rockere, Elvis, Little Richard osv. Og et album, der viser, at Heick ikke har mistet taget om og fornemmelsen for den unge rock and roll, selv om han har stået og gået hånd i hånd ved landsbyens gadekær.

I dag fylder Heick 75 år er – sammen med Jørgen de Mylius og Johnny Reimar – lyslevende bevis på, at poppen og rocken ikke blev opfundet i går og at den ikke er uinteressant, fordi den har adskillige årtier på bagen.