Helle Thorning Schmidt – socialdemokratisk formand

7. april 2007



Hvad skal man dog mene om Helle Thorning Schmidt? Spørgsmålet melder sig i capacs indre, nu hvor en stor del af befolkningen i følge en opinionsmåling peger på hende som den mest populære, kvindelige kandidat til statsministerposten.
Hun er medlemsvalgt formand for Socialdemokratiet. Det må man respektere. Alligevel har jeg altid haft det svært med Helle Thorning Schmidt, uden rigtig at kunne sætte fingeren på, hvad der var galt. Men tvivlen om, at hun kunne være det rette alternativ til Foghs metaltrætte regime, har været der fra første dag. Min “shit detector” har larmet, hver gang hun optrådte i medierne.
I dag sætter så Rune Lykkeberg – Informations filosofiske og tænksomme skribent – fingeren der, hvor fingeren skulle sættes: Thorning Schmidts kropssprog. Der er ikke overensstemmelse mellem det, hun siger med krop og mimik, og det, munden siger. Lykkeberg læser politikerens kropssprog som en slags manifestation af det store arbejderpartis indre konflikt, ja, splittelse, mellem arbejderpartiets historiske rolle som lønmodtagernes og de svages parti – og så forsøget på at være midtersøgende (magtstræbende), statsbærende for næsten enhver pris. Det er godt læst! Jeg tror, Lykkeberg har fat i noget. Problemet er blot, at det efterlader et problem: Hvem pokker skal være alternativ til den fordømte borgerlige regering under Fogh? I følge Lykkeberg skal man ud i befolkningen (lærerprotester, forældreprotester osv.) for at finde alternativet. Det alternativ, som regeringen faktisk tager højde for, fx med ideen om større frihed i den offentlige sektor. Imedens forsvarer Thorning Schmidt den hidtidige politiske ageren: Vil fortsætte kontrolhelvedet, vil fastholde skattestoppet… Suk.

2 kommentarer

  1. Donald kommentarer:

    Shit-detector! Aha, det er et meget passende udtryk. Men problemet med kropssproget er, sådan som jeg har forstået det, at vi, der er over halvtreds, har et andet, og at det er ok at HTS fremtræder bevidst om at se pæn ud før hun ser troværdig ud:-)
    Hvordan skal man se troværdig ud? Fløjelsbukser, jakke og slips? Det er min version, men den passer nok ikke til HTS.

    Jeg tror hun gør meget for at lære af Søvndals analyser, men VSøvndal er altså meget hurtigere i reaktionen. Så det, der er det egentlige problem, er måske, at HTS ikke er så skrap i en dialog, som hun gerne vil have os til at tro. Hun snakker hurtigere, end hun tænker. Det er det, min shit-detector reagerer på. Og jeg stemmer endda gerne på hende alligevel, for som du siger, hvad er alternativet?!

  2. capac kommentarer:

    @Donald: Ja, det er jo det, der er problemet!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

1.895 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62