Når gode kostråd er rådne

5. marts 2010

Man ser det for sig: En radmager fotomodel, der sætter tænderne i et stort stykke ribbensteg, sÃ¥ fedtet løber ned ad mundvigene. Nej, vel. Det er en umulig tanke. En gulerod derimod. Eller et salatblad. Vi lever i en fedtforskrækket tid. I USA har man i Ã¥revis satset pÃ¥ low- og nofat-produkter (uden at den sÃ¥kaldte “fedmeepidemi” er blevet mindre). Og herhjemme er vi fulgt godt med og har stigmatiseret overvægtige danske – bl.a. gennem tv-udsendelser, hvor man har kunnet følge de fedes svære kamp mod vægt og kalorier. Ja, en hel by blev sat pÃ¥ skrump. Og nu kommer sÃ¥ en af de utallige populærvidenskabelige, journalistisk forsimplede nyheder, der vender op og ned pÃ¥ begreberne. “Nu vender amerikanske studier af over 300.000 personer op og ned pÃ¥ de danske kostrÃ¥d”, som der stÃ¥r. Det er slet ikke sÃ¥ sundt at skifte fedtet ud med kulhydrater. I hvert fald, hvis man ikke er opmærksom pÃ¥, hvilke kulhydrater og i hvilken form, der indtages. Den monokausale forskning har igen barslet med en sandhed, som nok skal slÃ¥ igennem i sundhedspolitiken et eller andet sted. I mellemtiden holder vi her i casa fast i den gode gamle kostpyramide – og overvejer et stykke (økologisk)oksekød med krølfedt her i weekenden…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. Billige guitarer kommentarer:

    Det er alligevel utroligt – ernæringseksperter er efterhÃ¥nden det folkefærd, som i størst grad overgÃ¥r politikere i at modsige hinanden. Men at passe pÃ¥ kulhydrater har vi da længe hørt – væk med ris, kartofler og det hvide brød, og ind med protein…

    I bund og grund handler det vel om ikke at overæde, og bevæge sig lidt imellem mÃ¥ltiderne – sÃ¥ skal man nok klare frisag. (ellers er der jo altid Letigen og Nupo)

  2. capac kommentarer:

    @Billige guitarer: Ja, ikke for meget, variation, motion og – sÃ¥ skal vi lade være med at bekymre os for meget…

Skriv en kommentar

187 har læst indlægget
13,724