Kim Larsen & Fars Pige

14. april 2010

TV2 gik i royal mode i går aftes, hvor kanalen holdt fest for Dronning Margrethe i anledning af hendes forestående, runde fødselsdag. Jeg så lidt af udsendelsen, fordi især Frøkenen blev ved med at kalde mig ind til “husalteret”. Og jeg var da også indstillet på at se hr. Kim Larsen. For hvad ville en fremmed fugl dog i det volière? En folkelig, rygende, ikke-royalist? Men som Larsen selv har udtrykt det, så kan han jo godt “lide Damen”. Og hvorfor ikke sige til lykke til en, man godt kan lide? Larsen kom og spillede, som Larsen nu gør, og det er godt nok. Og flere af de andre optrædende – fx Sir Cliff Richard, Ørkenens Sønner, De Nattergale – leverede varen. Men ellers var det en sær udynamisk forestilling, hvor TV2-journalisterne gik i royal selvsving og førte sig frem med uklædelig falsk beskedenhed, og hvor vi endnu engang måtte bevidne, at kongefamilien bliver en mere og mere integreret del af underholdningsindustrien. For en stund blev diskussionen om kongefamiliens forbrug af skattekroner dysset ned, medens dronningen blev inddraget i Rune Klans meget profane, stand-up-tryllenummer med skinkeskiver. Scenen, hvor dronningen skulle vælge en skive skinke og sætte sin signatur på den med en spritpen, illustrerede med al ønskelig tydelighed, hvor “almindelig”, dronningen og den royale familie er blevet. At det var den kommercielle tv-station TV2, der stod for det royale show, siger vist alt om, hvor kongedømmet finder sig legitimitet i dagens Danmark. TV2, som gerne vil fremstå som folkelig tv-kanal, men gerne ser public service-forpligtelsen indskrænket til indtægtsgivende virksomhed, fx når man beder sig fritaget for at lave børneudsendelser.

2 kommentarer

  1. Carsten Agger kommentarer:

    Jeg kommer pludselig i tanker om, hvorfor det er, at jeg boykotter TV2. Og DR1. Og DR2. Og TV3. Og TV i det hele taget … det mest intelligente, der bliver sendt på nogle af “standardkanalerne” i øjeblikket, er nok Mythbusters på 6’eren. Og CSI, men det gider jeg heller ikke se.

  2. capac kommentarer:

    @Carsten: Det er svært at undgå kongerøgelsen. Selv P1 Debat diskuterede kongedømme her ved midnatstide. Dog fra den vinkel, at 25% af danskerne gerne vil af med kongedømmet – og hvilken form for præsident, vi så evt. skal have…

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

477 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62