Dagens genhør: Terje, Jesper & Joachim

9. juni 2010

Formiddagens genhør bød på syrerocktrioen Terje, Jesper & Joachims album fra 1970. Efter sigende den mest efterspurgte plade fra det legendariske jyske pionerpladeselskab Spectator Records katalog. Heldigvis har Tømrer-Claus udsendt pladen på cd (med ekstranumre), så alle med hang til den tids musik kan lytte med.

Terje, Jesper & Joachims historie er historien om tre skolekammerater fra Bernadotte Skolen i Hellerup, som kaster sig over den progressive, syrede musik – inspireret af dels deres musiklærer, den navnkundige Adrian Benzon og dels af tidens ny musik i form af Jimi Hendrix Experience, Cream og andre af datidens markante triobands.

Bandet var om sig og deltog bl.a. i en talentkonkurrence, “Toppen Af Poppen”, som DR arrangerede. De blev nr. 5 – ud af fem placeringer. Men det var jo også toppen af poppen, det drejede sig om. Vinderne blev således Hollies-inspirerede Pretenders fra Brønderslev.

Ved et tilfælde kom Terje og Co.  i kontakt med Carsten Meinert, der fungerede som talentspejder for Jørgen Bornefelts Spectator Records, og da gruppens musik passede godt ind i pladeselskabets profil af progressive, eksperimenterende syre- og hippiemusik, så fik de lov at indspille et album. Hvilket de gjorde på vejen hjem til Djævleøen fra en koncert i Thy Lejren.

Med til at skabe interesse omkring Terje (Barnholdt, trommer), Jesper (Schmidt, guitar, sang og klaver) & Jochim (Ussing, bas og sang) var, at Erik Moseholm fra DR afsatte en halv time i programmet “Dansk Beat” (på P2!), hvor bandet kunne præsentere deres indspilning. For markedsføring var vist ikke noget Spectator Records overhovedet interesserede sig for. De sendte ikke engang et eksemplar af pladen til bandets medlemmer, som selv måtte købe et i FONA.

Musikken er progressiv rock med en bund lagt af trommernes og bassens hårde rock og med karakteristisk fuzzy, flippet guitar  drysset generøst hen over det hele.  Sangen er ikke noget at skrive hjem om, men det har sikkert heller ikke været det vigtigste for trioen. Der spilles med entusiasme og energi, som man ofte finder hos unge indiebands – dengang og nu om stunder. Hvis man er til musik fra dengang, hvor musikken var nok i sig selv (også som euforiserende stof), så er genudgivelsen værd at bruge tid på. Ud over Spectator-albummet rummer cd’en den omtalte DR-radioudsendelse “Dansk Beat” fra august 1970 og et par liveoptagelser fra “Revolution”.

5 kommentarer

  1. mb kommentarer:

    Bandnavnet osede ikke af markedsføring.
    Kasper og Jesper og Jonathan, Svend, Knud og Valdemar…

    Mere dansk syre fra tredserne: http://www.dr.dk/pirattv/klip/boernepunkerne-stress-live-fra-noerrebro/thomas-eje-12-aar/

  2. capac kommentarer:

    @mb: Ja, jeg overvejede at nævne Folk og Røvere i Kardemommeby, men synes, det var lidt for pjattet. Men som det fremgÃ¥r af noterne pÃ¥ cd’en, sÃ¥ var det kun musikken, der betød noget for de tre gutter – der i øvrigt (meget sigende) kaldte sig The Unknown, inden de kastede sig over syrerokken.

  3. Torben Bille kommentarer:

    @CAPAC: Man kan opdatere sig på nutidens Joachim på http://www.ussing.net/

  4. capac kommentarer:

    @Torben: Tak. Fin og enkel hjemmeside i øvrigt.

  5. Henrik Hansen kommentarer:

    åh ja bolan og t-rex toner fornemt . husker ham mest fra lone kellermans rockbandet

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

1.120 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62