Still Life – engelsk psychedelisk rock anno 1971

15. juli 2010

Min gode veninde Gertrud deler min interesse for musik og bruger noget af sin sparsomme fritid til at opsøge loppemarkeder, genbrugsforretninger og slige steder, hvor der er en chance for at finde lopper. Musikalske lopper. Seneste fund har været Still Life og deres eponyme plade fra 1971.

Still Life udsendte kun det ene album, der har været omgærdet af mystik, fordi coveret ikke afslørede, hvem der spillede på pladen. Men rockarkæologerne har selvfølgelig gjort, hvad de kunne for at afdække de anonyme musikeres identiteter. Og i følge dem skulle det være sandsynligt, at forsangeren er Martin Cure og bassisten Graham Amos. De to havde en fortid i det Coventry-baserede band The Sabres og spillede senere sammen i The Peeps. Derud over skulle Still Life have bestået af Roy Albrighton (guitar) og Paul Wilkinson (trommer). Af de stumper af information, man kan samle på nettet får man det indtryk, at gruppen aldrig blev mere stabil end i den korte periode i oktober 1970, hvor pladen blev indspillet. Selv om der vist var kontrakt på flere plader, så blev de aldrig til noget, og medlemmerne spredtes for vinden.

Tilbage har vi så pladen, der er så interessant, at den er blevet genudsendt på cd i 2003 på plademærket Akarma. Musikken er genkendelig halvfjerdser-psykedelisk rock. Der er lagt væk på melodier og vokalarbejde (der kan minde om fx Deep Purple). Og så spiller Hammond-orglet et stor rolle i gruppens musik og minder en om flere af de grupper, der dyrkede det instrument: ikke mindst Brian Auger (& Trinity). Der er tale om et band i støbeskeen, så at sige. Det har ikke fundet sin egen sound, men låner fra forbilllederne rundt omkring. Potentialet er der, og  det kunne have været sjovt at se, hvor udviklingen kunne have ført dem hen. Men sådan skulle det ikke være.

Youtube har flere af numrene fra kultpladen: People in BlackOctober Witches – TimeLove  Song

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

130 har læst indlægget
14,457