Hvad blev der af vokalgrupperne? Apropos The Tokens

16. august 2010

Måske er det min hukommelse, der svigter, men jeg kan ikke på stående fod komme i tanke om ret mange nyere vokalgrupper. Hvis vi lige ser bort fra de boy- and girlbands, der kom frem i firserne. Men det er jo også mange år siden. Måske er fænomenet vokalgruppe ikke i pagt med tidsånden? Måske har det noget at gøre med vor tids dyrkelse af individet. Tænk bare på Talent 2010, X-Factor osv.

Men engang var vokalgrupperne sagen. I fyrrerne, halvtredserne og tresserne. Hvis vi holder os til efterkrigsperioden. Et af de bands, der gjorde sig bemærket i tresserne, og som egentlig er anledning til denne lille note, var The Tokens. Gruppens vel nok største hit – The Lion Sleeps Tonight – var et hyppigt ønske i Jørgen de Mylius’ programmer, selv om sangen vist aldrig kom på de danske hitlister.

Token blev dannet helt tilbage i 1955 og havde bl.a. Neil Sedaka med som medlem. Dengang hed de endnu The Linc-Tones. Efter flere udskiftninger, hvor også Sedaka forsvandt, blev de så til Darrell & The Oxfords, og efter at have hyret tenoren Mitch Margo og denne broder Phil (bariton) blev de til The Tokens. Og måske faldt tingene på plads for gruppen. I hvert fald resulterede deres første indspilning, “Tonight I Fell In Love” i en 15.plads på Billboards Hot 100 hitliste. Og det var nok til at bane vejen til pladestudierne for alvor.

I tiåret 1960-70 havde The Tokens et dusin pæne hits. De største forblev dog de to allerede omtalte, der begge solgte mere end en million eksemplarer hver og kastede guldplader af sig.

The Tokens er blot et af de mange fremragende doo-wop-baserede vokalgrupper, der var fremme i halvtredserne og tresserne, og som man – jeg – godt kan savne lidt i nutidens lydbillede. Men måske vender de tilbage?

Her er Tokens med et af deres mindre hits, Goffin &King-sangen “He’s in Town” fra 1963. Det holder. 100%.

PS. The Tokens eksisterer i øvrigt endnu…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 kommentarer

 1. Torben kommentarer:

  Herhjemme har vi altid været glade for kopier, så det blev svenske The Hounds, der i 1967 i ni uger var placeret på Top Tyve med sangen:
  http://danskehitlister.dk/?song_id=2065.

  Bonusinfo: The Hounds havde både en Wallander og en Salander blandt medlemmer. Henrik Salander er siden blevet noget stort: http://sv.wikipedia.org/wiki/Henrik_Salander

  Jo, popmusik kan føre til meget hvis man forlader den i tide….

 2. capac kommentarer:

  @Torben: Jeg havde helt svedt The Hounds ud, så tak for at opfriske erindringen. Her er den – med knas og det hele: http://www.youtube.com/watch?v=pcfQEJQaOAg
  Jeg synes dog, The Tokens’ udgave er bedre. Måske var det derfor Mylius spillede den så ofte dengang!?
  Fra pop til politik, ja, men det er vel efterhånden også to sider af samme sag eller hvordan? 😉

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 185 gange
Side 1 af 11
11,613