Wreckless Eric

19. august 2010

Coveret på Wreckless Erics debutalbum fra 1978 (Stiff Records, SEEZ 6) fortæller en masse om punkens og new wavens selvbevidste, livappetitstruttende, kulørte attitude. Da jeg første gang så det cover i vinduet hos Dandelion pladebutikken i det århusianske minefelt – med den skødesløse, graffittiagtige, low budget-tekst – brændte det sig fast med det samme. Og jeg ser det for mig, hver gang jeg hører Wreckless Eric omtalt eller kommer i tanke om ham.
Wreckless Eric tilhørte det toneangivende pladeselskab Stiff Records flok at nye kunstnere, der i de år var med til at ruske op i populærmusikken og give den et tiltrængt tilførsel af ren ilt. Debutpladen solgte pænt og nåede en 46. plads i England. Men Eric er især kendt for en bestemt sang – Whole Wide World – der med sin to akkorder (E og A) og et fængende omkvæd indfangede ånden i den nye bølges æstetik: du behøver ikke tre akkorder, blot to for at være med. Rockens æstetik ført tilbage til det absolutte nulpunkt.
Sangen er da også – på linje med fx Sex Pistols God Save The Queen – nærmest blevet et still billede af punkens æra.
Siden dengang har der været lidt stille omkring Wreckless Eric, hvis borgerlige navn er Eric Goulden. Ganske vist fik han indspillet endnu en plade hos Stiff, The Wonderful World of Wreckless Eric, der ikke solgte stort og meget sigende blev fulgt op af et par opsamlinger. Eric har siden været med på pladeindspilninger i forskellige gruppesammenhænge og har også udgivet et par plader i eget navn undervejs, men uden den store opmærksomhed fra pressen og medierne.
Han lever dog i bedste velgående i Frankrig med sin kone Amy Rigby, der også er musiker. Og sammen med Amy har han for nylig udsendt et album, der helt i nutidens ånd består af en samling fortolkninger af andres kendte sange:

* Put a Little Love in your Heart (Holiday / Myers / DeShannon)
* Walls (Tom Petty)
* Endless Wire (Pete Townshend)
* Fernando (Ulvaeus / Anderson / Anderson)
* Ballad of Easy Rider (Roger McGuinn)
* You Tore Me Down (Jordan / Wilson)
* In My Room (Usher / Wilson)
* I Get Out of Breath (P.F. Sloan)
* Scotland Now and Then (Gaudio / Crewe / Traditional)
* Living Next Door to Alice (Chinn / Chapman)
* Silver Shirt (Harry Stephenson)

Der findes vist ikke video med musik fra den nye plade, men til gengæld en del liveoptagelser af duoen øvrige repertoire.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

165 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62