Crosby, Stills & Nash gør det også – laver coverplade

4. september 2010

Jo, det er rigtig nok. Paste Magazine fortæller, at Crosby, Stills and Nash følger trenden og indspiller en plade med lutter fortolkninger af andres sange. Blandt andet The Rolling Stones’ “Ruby Tuesday,” The Beatles’ “Norwegian Wood,” Bob Dylans “Girl From The North Country,” Jackson Brownes “Lives in the Balance,” The Allman Brothers Bands “Midnight Rider,” The Grateful Deads “Uncle John’s Band” og Tim Hardin’s “Reason to Believe.” Dårlig smag kan man ikke sige, de tre herrer har. Og bag mikserpulten står Rick Rubin. Fint nok. Og der skal nok komme en lytteværdig plade ud af det. – Men er der ikke noget symptomatisk i denne strøm af plader, der fortolker andres sange og ofte sange med år på bagen? Siger det noget om tidsånden? Om musikkens vilkår og karakter lige nu?

4 kommentarer

  1. Torben kommentarer:

    @capac: Den slags er ikke noget nyt for dem. Faktisk fandt de ud af, at deres stemmer lød som de gjorde sammen, da de på skødet af Joni Mitchell (de kunne dårligt komme til) ved at tilfælde sang Blackbird (som de i øvrigt gav på Woodstock). Nash rapporteres i øvrigt, med Neil Youngs billigelse, at være ved i færd med at færdiggøre et retrospektivt livesæt med optagelser fra gruppens korte, men glorværdige guldalder.

  2. capac kommentarer:

    @Torben: Det har du selvfølgelig ret i. Og sangen “Woodstock” var vel ogsÃ¥ en slags cover. Det nye er vel, at de laver sÃ¥dan en hel plade uden selv at bidrage som sangskrivere. MÃ¥ske er der tale om den renæssance for fortolkerkunsten?!

  3. Torben Bille kommentarer:

    @capac: Hvad var det man sagde engang? Hellere en god kopi end en bleg original.

  4. capac kommentarer:

    @Torben: Netop. Jeg kom i øvrigt i tanke om, at Graham Nash jo har en solid fortid som kopist – i The Hollies. Dylan for eksempel. Og det var slet ikke sÃ¥ ringe endda.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

211 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62