Thomas Grue er død, 58 år

21. september 2010

 

Min gode medblogger Torben Bille lader tristheden sænke sig over bloggen ved meddelelsen om guitaristen Thomas Grues død (19. september). Grue var en af den slags musikere, der ikke stod helt fremme i spotlyset, men gjorde en markant forskel med sit instrument, rytmeguitaren. En sideman i ordet bedste betydning. Blandt de mange navne han gav musikalsk farve er: Lone Kellermann, Stig Møller, Niels Pind Pedersen, Skousen & Ingemann, C.V. Jørgensen, Frede Fup, Snold, Swing Jørgens Rytmecirkus, Røde Mor, Troels Trier, Leif Sylvester, Bjarne Liller, Clausen og Petersen, Jomfru Ane Band, Niels Skousen og Dione Band.
Jeg husker tydeligt en koncert med C. V. Jørgensen i Botanisk Have engang i halvfjerdserne. Det må have været omkring 1978*). Det var en VS-festival med solskin, chilenske empanadas og lokal øl fra Ceres. Og så kom det ganske lille band på scenen med Thomas Grue og Ivan Horn i forgrunden på guitarer – og gjorde Jørgensen-bandets renommé som “tilbagelænet” til skamme. Fantastisk, uforglemmelig koncert. En af den slags koncerter, hvor øjeblikke brænder sig fast i erindringens harddisk. Senere læste jeg et interview med C. V. Jørgensen, hvor han beskrev Thomas Grue som en guitarist, der lå “helt fremme på beatet”. Ja, det var der ingen tvivl om. Jeg kan forstå på Torbens nekrolog, at Grue også i livet lå helt fremme på beatet. Og det har nok haft sin pris. Hvil i fred du spillemand.


*) Jeg har siden fået bekræftet, at det var i 1978.

 

Skriv en kommentar

1.901 har læst indlægget