Huey Lewis og Stax

30. september 2010

I firserne var Huey Lewis and the News hitlisteføde. Og noget af forklaringen på gruppens succes var nok, at gruppen med sit skødesløse, tilbagelænede, jakkesætimage passede som Hans i Grete til firsernes halvfjerdseropgør med yuppier og borgerlig pænhed som varemærke. Men en anden forklaring var også, at bandet faktisk spillede en heftig rockcocktail med elementer af soul, glad pop, tæmmet garagerock m.m., som gjorde bandnavnet til en joke. Og de kunne deres kram.

Jeg husker endnu, hvordan flere blaserte danske anmeldere rynkede på næsen over deres plader uden at kunne sætte en finger på håndværket. Og specielt én anmeldelse brændte sig fast. En yngre anmelder, hvis navn i skrivende stund er bortkommet (men han havde sin gang på bl.a. Information), måtte overgive sig, da han oplevede gruppen folde sine talenter ud ved en koncert i Tivoli. Sådan er det med gode håndværkere – andre eksempler er, sans comparaison, Swinging Blue Jeans eller Steve Miller Band: Hvis de ikke overbeviser på plade, så gør de det, når de optræder i levende live.

I næste måned udsender gruppen en plade, der understreger, at intet nyt er godt nyt. Pladens titel er “Soulsville” og på denne første plade i ni år vender gruppen for alvor tilbage til de musikalske rødder, der startede det hele for dem, tressernes soulmusik. Nærmere bestemt den svedige slags, der blev produceret af pladeselskabet Stax Records (Isaac Hayes, Booker T & the MG’s, Otis Redding, Sam & Dave m.fl). Pladen er – selvfølgelig – indspillet i de legendariske Arden Studier i Memphis, Tennessee.

Playlisten ser sådan ud:

Don’t Fight It

Got To Get You Off My Mind

Free

Respect Yourself

Cry To Me

Just One More Day

Never Found a Girl

Soulsville

Little Sally Walker

I Want To (Do Everything For You)

Just The One (I’ve Been Looking For)

Don’t Let The Green Grass Fool You

Never Like This Before

Grab This Thing


Huey Lewis And The News – Heart And Soul

Torben har tidligere skrevet om Nyhederne.

2 kommentarer

 1. Ingvar Kristensen kommentarer:

  Tak for de pæne ord om mine gamle venner Swinging Blue Jeans.

  KH
  Ingvar “Chimbo” Kristensen
  Himself

 2. capac kommentarer:

  @Ingvar Kristensen: Det manglede da bare…

Skriv en kommentar

806 har læst indlægget