Tina Weymouth – rundede de 60

23. november 2010

(ukrediteret foto fra side med kvindelige bassister)

Ikke kun Dr. John “The Night Tripper” og Little Steven har rundet skarpe hjørner de sidste par dage, men også en af rockens relativt få damer, Tina Weymouth. Tina, hvis borgerlige navn egentlig er Martina Michèle (fransk afstamning), blev 60 i går. Og hun er især kendt for sit virke som bassist m.m. i det banebrydende band Talking Heads, men også for det kreative biprodukt Tom Tom Club, som hun dannede sammen med sin ægtemand Chris Frantz.

Enhver, der har lyttet til de to bands plader, set deres koncerter (og den fremragende koncertfilm Stop Making Sense ) vil vide, at Tina Weymouth ikke bare var en ferm bassist og et godt blikfang, men også en væsentlig del af to gruppers medrivende, dansante stil. Med sit minimalistiske, synkoperede basspil, der er inspireret lige så meget af punk som af funk, afsatte hun et uudryddeligt vandmærke i musikken.
Talking Heads er (desværre) ikke aktive mere, men det er Tom Tom Club, hvor Tina stadigvæk slår sine musikalske folder sammen med ægtemanden og Talking Heads-kammeraten Chris, som hun har været gift med siden 1977. Senest har gruppen udgivet dobbeltcden Genius of Live i 2010.

Tina har også trukket i trådene bag scenen, idet hun har bl.a. har været medproducer på Happy Mondays 1992-album Yes Please! og hjulpet Gorillaz med rytmer og sang. Ellers har hun taget sig af familien, der ud over Chris omfatter to sønner.

2 kommentarer

  1. Kim kommentarer:

    Jeg må lige sige tak for gensynet med Heaven fra Stop making sense filmen. Det er den onden lyne mig et smukt nummer.
    Den første Tom Tom Club plade er en af de oftest samplede udgivelser i verden – rytmerne og basgangene har løftet rigtigt mange moderne plader, side sin udgivelse. SÃ¥ Tina er stadigt ung med de unge.

  2. capac kommentarer:

    @Kim: Ja, og som du kan se af Tom Tom Clubs skrivebordkoncert, sÃ¥ kan de stadigvæk – med rynker og det hele: http://www.capac.dk/wordpress/?p=11839

    PS. Stop Making Sense er efter min mening en af de allerbedste koncertfilm, der er lavet. Den holder 100%.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

197 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62