Paul McCartney slår et slag for 100 Club, London

15. december 2010

Adressen er 100 Oxford Street, W, og oprindeligt hed steddet The Feldman Swing Club og har siden 1942 været et populært musiksted. Først var det jazzen, der svingede der med deltagelse af både amerikanske og europæiske topnavne. Og siden har stedet huset musiknavne fra snart sagt enhver genre. Blandt andet optrådte fx The Who og The Rolling Stones (med to berømmede optrædener i firserne) der.

Club 100 fik en opblomstring omkring punkscenen, bl.a. ved at skabe den første ‘internationale punkfestival’ med navne som Sex Pistols Siouxsie and the Banshees, The Clash, The Buzzcocks og The Damned. Og der er blevet optaget flere livealbums på stedet, bl. a. med The Sex Pistols.

Man kan læse mere om stedets glorværdige historie på hjemmesiden for 100 Club.
Nu er det kendte spillested komme i fare for at bliver lukket, og det har fået flere stjerner – bl.a Ronnie Wood (Rolling Stones), Liam Gallagher (Oasis) og Paul McCartney – til støtte klubben for at undgå lukningen. Den for tiden hyperaktive Paul McCartney, som lige har optrådt på Apollo Theater i byen og fortsætter i hjembyen Liverpool om et par dage,  gør det med en minikoncert for omkring 300 gæster. Og der skal nok blive rift om billetterne, da det er ti år siden, han gav en lignende performance, nemlig i Cavern Club. Tommelfingrene op for Macca – og 100 Club.

I Saw Her Standing There – fra Cavern Club-koncerten

2 kommentarer

  1. Frankie kommentarer:

    snublede over denne artikel og kom i tanke om min oplevelse med 100 club.

    Jeg var der faktisk på dagen, d. 17 december 2010 men oplevede desværre ikke koncerten.

    sagen var, at efter en koncertoplevelse i Hyde Park med fruen og Junior en varm sommeraften tidligere pÃ¥ Ã¥ret , ja sÃ¥ annoncerede Macca pludseligt nogle ekstra “julekoncerter” i London og Liverpool.

    alle biletter til disse intime koncerter var revet væk så jeg måtte ty til ebay.

    købte ubeset en bilet, fly og hotel med en aftale om at få overleveret biletterne på en gade hvor fyren som solgte arbejdede.

    Lidt af en chance, et æventyr, men gutten kom som aftalt og jeg fik min billet.

    Det sjove var så, at han kunne oplyse mig om koncerten i 100 club som skulle foregå lidt senere, og det var 100 meter længere nede ad gaden !

    Jeg gik derhen til postyret; køen af heldige billetejere som IKKE ville sælge til mig eller andre, paparazzifotografer som klipsede mang som ankom i taxa og blev gelejdet ind af sikkerhedsfolk, mange nysgerrige som mig m.m.

    i sneen faldt jag i snak med andre fans og snakken gik om Beatles Wings solo plader koncerter osv. efter afkølingen fandt jeg mit hotel og fandt vejen til Hammarsmith Apollo(tidligere Hammersmith odeon hvor wings også har spillet) hvor koncerten skulle være dagen efter.

    En unik koncertoplevelse; køen i nogle timer, snakken og stemningen der, det gamle spillested, 20 meter til scenen, den unikke intime stemning. Paul i sit es, sjov afslappet, Wonderfull Christemastime udsat for lokalt kor osv.

    Han burde spille flere smÃ¥ koncerter, hvor han tydeligt er mere afslappet og hygger sig og kan springe nogen af de numre over han ellers “skal” spille.

    Nok min bedste Macca koncert (der har været en del) tæt forfulgt ag Falkoner 1991.

  2. capac kommentarer:

    @frankie: En fin oplevelse!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

252 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62