Penkowa-sagaen fortsat: Hjernefuskerens videnskabelige artikler granskes

2. marts 2011

Bolden ruller videre. Og i dag kan Universitetsavisen meddele, at det Frie Forskningsråd har underskrevet et undersøgelseskommisorium, der skal give seks internationalt anerkendte forskere mulighed for at gennemgå 100 artikler af Penkowa. Samtidig får Penkowas medarbejdere til opgave at oplyse, hvilke bidrag de har givet til hendes artikler.

Et andet organ – FORSKERforum – har fundet ud af, at Helge Sanders kolportering af de 30 anonyme spørgsmÃ¥l (som lugter langt væk af Penkowas formuleringer) sandsynligvis har bragt den involverede departementschef i konflikt med forvaltningsloven, idet loven forbyder embedsmænd at “fortie” en kildes identitet. I Penkowa-sagen tyder alt pÃ¥, at kilden har været kendt og at kildebeskyttelsen har tjent Sanders og Penkowas interesse og ikke offentlighedens.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. AagePK kommentarer:

    Socialdemokraternes Prehn har nu fået øje på Sahl-Madsen: hun har ikke levet op til offentlughedsloven, eftersom hun først i Februar fremlagde de 14 sider (Penkowa-)kommentarer til de 30 spørgsmål, selvom der blev søgt aktindsigt allerede i 2010. Se Berlingske: S anklager Sahl-Madsen.

  2. AagePK kommentarer:

    For øvrigt sender TV2 om hende i aften, kl. 22.30

Skriv en kommentar

226 har læst indlægget
14,936