Bootlegging – apropos David Bowie

26. marts 2011

Der er efterhånden mange års siden, David Bowie udsendte en plade.Og det er vel tvivlsomt, om der kommer en afløser for “Reality”, som kom i 2003.
Men i den forgangne uge skete der alligevel noget. For på nettet var der “lækket” en digital udgave af Bowies aldrig udgivne album fra 2000, “Toy”. Det hedder sig, at en australiener havde fået fat i en kopi af bootlegpladen på E-bay og derefter havde rippet den og lagt den ud til de hungrende fans. Der hersker også en vis mystik omkring pladens arkivering, men noget tyder på, at problemer med pladeselskabet, kopirettigheder og royalties har spillet ind.

Der er ikke noget nyt i, at den slags indspilninger ender som bootlegs. Pladebranchen har altid haft brådne kar, der ville tjene hurtige penge på at lække musik. Akkurat som det er tilfældet med filmindustrien. Der er heller ikke noget nyt i, at en bootleg finder vej til nettet som delt fil.

Men man kan godt undre sig lidt over, at et ellers respektabelt blad som Mojo ligefrem anmelder Bowie-pladen, så man ikke kan være i tvivl om, at journalisten har været ude og hente den ned et eller andet sted. Illegal fildeling kalder man det. Men måske siger det ikke så lidt om, hvor vi befinder os lige nu?

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

340 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62