Ægypten, Coca-Cola og TV

15. april 2011

En af dagens nyhedstelegrammer lyder: “Egypten hylder Coca-Cola“. Efter den folkelige opstand i landet, er Ægypten så småt ved at finde tilbage til en hverdag efter Mubarakregimets fald og har brug for, at økonomien fungerer. Derfor har den ægyptiske finansminister Samir Radwan appelleret til udenlandske firmaer om at investere i landet og udbygge deres engagement. Historien fik mig til at tænke på historikeren Søren Mørchs kommentar, da debatten om islamisk forankret terrorisme brød ud i lys lue efter flyangrebet på tvillingetårnene: At han var overbevist om, at Coca-Cola og TV ville vinde i sidste ende. Den lille nyhed bør være som en våd, kold karklud i ansigtet på de hjemlige mørkemænd, der kun kan se Mellemøsten som arnested for fundamentalisme og det, der er værre. De folkelige bevægelser i Ægyten og de andre lande viste, at det ikke forholder sig sådan. Og ægypternes invitation til Coca-Cola understreger det…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer

 1. Gowings kommentarer:

  Hørt!

  God week-end.

 2. capac kommentarer:

  @Gowings: I lige måde.

 3. Donald kommentarer:

  Men jeg synes også at det er væsentligt, at efterforskningen i korruptions- og svindelsager fortsætter. Tænk hvis vi havde en større rigsrevision, som kunne lægge mere vægt bag opdagelsen af at Københavns private plejefirmaer sender 3-cifrede millionbeløb til Kanaløerne, lovligt! fordi de har taget lån med høj rente.

  “Det er de lovlige forbrydelser, som er de værste!” som Kriminalkommissæren i den sidste Olsenbande-film sagde. 🙂

 4. capac kommentarer:

  @Donald: Ja, i det hele taget er der behov for at kaste lys over pengestrømmenes bevægelser. Senest er der balladen om politikernes hemmelige valgfonde. Hvem betaler til dem (og forventer tjenester til gengæld)? Betales der skat af disse beløb? Hvor store er de – og gør det valgkampen ulige mellem politikerne? Osv. Der er nok at tage fat på.

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 160 gange
Side 1 af 11
11,605