Gil Scott-Heron er død, 62

28. maj 2011

BBC, Mod Strømmen og andre bringer det triste budskab om den amr. musiker og digter Gil Scott-Herons tidlige bortgang i en alder af kun 62 år. Den konkrete dødsårsag er endnu ikke offentliggjort, men han blev hospitalsindlagt efter en rejse til Europa. Det er også kendt, at han det seneste tiår har haft store problemer med misbrug af forskellige substanser.

Gil Scott-Heron var en mand af mange ord. Det var ordet, talen, der var det vitale islæt i hans musik – og det var i kraft af sit ofte politiske talte ord, han var med til at inspirere en lang række yngre rappere og hip-hoppere. Senest den meget omtalte Kanye West, der på sit 2010-album My Beautiful Dark Twisted Fantasy samplede Gil Scott-Herons stemme til et nummer. Sådan hylder man en mester.

Gil Scott-Heron blev allerede kendt i en større kreds, da han udsendte sit første soloalbum Small Talk at 125th and Lenox i 1970. Det er på dette album, man finder Herons mest kendte stykke: The Revolution Will Not Be Televised. En populærmusikkens svar på Allen Ginsbergs Howl.

Heron nåede at lave i omegnen af 25 album, hvoraf mange var live-album. Sidste år kom I’m New Here, der aftvang selv den vrisne Robert Christgau respekt.

Men nu er en markant stemme forstummet…

Revolution will not be televised

4 kommentarer

  1. arne schiøtt kommentarer:

    En spændende personlighed er gÃ¥et bort. Heldigvis har vi hans store produktion hvoraf den sidste: “I´M new here” var et frisk, omend kort (28 min.) indslag. Samme plade er iøvrigt blevet remixet af Jamie XX og udsendt under titlen: “We´re new here”. Kan anbefales!

  2. arne schiøtt kommentarer:

    En stor kunstner er gÃ¥et bort. Heldigvis har vi hans store produktion tilbage, hvoraf den sidste” I´m new here”, er et frisk pust, ,omend kort (28 min). Bemærk i øvrigt at denne plade er blevet remixet af Jamie XX og udsendt under titlen: We´re new here.
    Den afløser ikke “I´m new here” men er et værdigt suplement.

  3. Klaus kommentarer:

    Han skulle ikke have spist den agurk…

  4. capac kommentarer:

    @Klaus: Røget den, røget den. ;)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

444 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62