Andy Mackay – Roxy Music – 65

23. juli 2011

I følge legenden kom Andrew “Andy” Mackay med i Roxy Music, fordi Bryan Ferry havde sat en jobannonce i musikbladet Melody Maker. Det var i 1971, og med sig havde han vennen Brian Eno, som skulle tage sig af synthezisers og sÃ¥dan noget elektronik.

Det var i Roxy Musics formative år. Året efter kom Phil Manzanera med som guitarist, og det samme gjorde percussionisten Paul Thompson. Dermed faldt brikkerne på plads, og Roxy kunne indspille deres første album.

Mackay havde – som Brian Eno, der var kunststuderende – en akademisk baggrund med studier i musik og engelsk litteratur ved Reading University. Og for at tjene til det daglige brød, underviste han i musik.

Ud over at bidrage til Roxy Musics lydbillede med saxofonen og oboen, bidrog Mackay også til det visuelle, fordi han havde smag for smarte scenekostymer.

OgsÃ¥ som sangskriver har Mackay præget artrocken hos Roxy. Han krediteres for kendte sange som “Love is the Drug”, “Angel Eyes”,  “A Song for Europe”, “Three and Nine”, “Bitter-Sweet” og “Sentimental Fool”. Blandt andre.

Ved siden af jobbet som medlem af Roxy, har Andy Makay haft en solokarriere, der er resulteret i fire soloalbum. Han har skrevet musik til tv-serier og arbejdet sammen med en lang række kendte musikere, fx Paul McCartney og John Cale. I dag fylder han 65.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

148 har læst indlægget
14,411