Newport Folk Festival 2011

2. august 2011

Newport Folk Festivial, der afholdes i Newport, Rhode Island, går tilbage til 1959, hvor den blev skabt som pendant til Newport Jazz Festival, der allerede havde kørt siden 1954. Og som navnet siger, så drejer det sig om at præsentere folk, men også tilstødende genrer som blues, country, bluegrass og folkrock. Plus de nyere opdateringer af disse genrer, indiefolk, folkpunk og så videre.

Newport Folk Festival manifesterede sig i bevidstheden hos et større publikum i tresserne, hvor den dannede ramme for den folkbølge, der skyllede hen over den vestlige verden og med sig havde navne som Bob Dylan og Joan Baez. Og det var her Bob Dylan introducerede folk med elektrisk bluesrock som backing og gjorde op med folkpuritanismen og -ortodoksien.

Siden dengang har folkfestivalen haft en særlig status, hvor der er prestige i at optræde som kunstner. Det kan man se af den lange række af meget kendte kunstnere, der har haft deres gang der – fra Pete Seeger til The Dap Kings.

I dette års udgave har det været muligt at høre fx 80-års fødselaren Ramblin’ Jack Elliott, The Decemberists, Mavis Staples, Gillian Welch, Emmylou Harris, Wanda Jackson og mange flere. Og mange af dem kan man genhøre på NPRs hjemmeside. Lige her. God fornøjelse.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

156 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62