Adam Cohen – Like a Man

22. august 2011

Det er sikkert både en fordel og et åg, at være søn af – Leonard Cohen. Adam Cohen må bære sit åg med et smil, for nu at parafrasere Benny Andersen, når han om kort tid udsender sit tredje soloalbum.

Den nu 38-årige Adam Cohen boede en del af sin barndom hos moderen Suzanne (!) i Frankrig, hos faderen på den græske ø Hydra og hvor forældrene nu syntes, de skulle opholde sig. Efter nogle afbrudte universitetsstudier slog han sig ned i Los Angeles for at forfølge drømmen om at blive musiker. Om den sociale arv spillede nogen rolle kan man kun gisne om, men i hvert fald fik han en pladekontrakt som 26-årig med Columbia Records, farmands pladeselskab.

åg eller ikke, så er Adam Cohen heldigvis helt sin egen. En talentfuld sangskriver, der allerede har solgt sine sange til andre, bl.a. Bette Midler. Og hans eponyme debutalbum fra 1998 kastede ikke alene et mindre hit – “Cry Ophelia” – af sig, men fik også anmelderne til at gribe til superlativerne.

Siden har Cohen udsendt et fransksproget album – Mélancholista – på Capitol Records i Canada. Og han har været involveret i gruppen Low Millions, der har udsendt det engelsksprogede album Ex-Girlfriends, som resulterede i to pæne singlehitlistesange. “Eleanor” og “Statue“. Begge hittede i Nordamerika.

I interviews har Adam Cohen åbenhjertigt vedgået sin gæld til fader Leonard, som har været en god vejleder og kritiker i karrierens første år. Måske er denne erklærede gæld en del af forklaringen på, at Adam Cohen slet ikke lyder som sin fader!? Godt nok er stemmen mørk, og godt nok har de melakolien til fælles, men når det er sagt, så er der mere der skiller dem end forener dem.

I næste måned udkommer så Adam Cohens tredje regulære soloalbum, I am Man.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

185 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62