Oscar Wilde – en musical af Leiber, Stoller og Bywater

28. august 2011

Som nævnt her og hisset, så døde Jerry Leiber for nogle dage siden. Og næppe er nekrologmøllen holdt op med at køre i højeste gear, før The Guardian kan afsløre, at den højproduktive Leiber havde noget i ærmet – noget stort – inden han slap håndtaget.

Kollegaen Mike Stoller har afsløret, at parret sammen med forfatteren Michael Bywater har lavet 11 sange til en ny musical om den berømte irske forfatter Oscar Wilde (leverandør af denne blogs maxime). I følge Stoller er der tale om noget af det bedste, de to sangmagere har lavet sammen. Og det siger jo ikke så lidt…

Der er tale om en gammel idé, som instruktøren Ken Hughes fik, da han inspillede filmen The Trials Of Oscar Wilde i 1960. Ideen blev taget op af Leiber, Stoller og Bywater efter Hughes død i 2001. Selv om Leibers død kom på tværs af færdiggørelsen, ligger der så mange notater fra trioens møder, at Bywater og Stoller uden problemer kan færdiggøre musicalen. Ud fra Leibers begejstrede omtale af projektet at dømme, må der være tale om noget helt særligt, som vi kun kan glæde os til at opleve…

Skriv en kommentar

150 har læst indlægget