Nils Lofgren – Old School

26. oktober 2011

Selv om denne blog ikke skal forstås som en nyhedsblog, så vil jeg på den anden side ikke undlade at gøre opmærksom på musik og andet, som fortjener at blive fremhævet, inden glemslens mørke sænker sig over det.

Som fx, når den fine guitarist og sangskriver Nils Lofgren udsender et nyt album med titlen Old School. Titlen sigter sikkert både til det banale forhold, at Nils er blevet 60 år, men også til den musikalske holdning på pladen – og ikke mindst nogle af sangenes budskaber. I titelsangen sigtes der til en anden betydning af ‘den gamle skole’:

“our spineless Congress should all be fired

get some women and men

with balls and sense hired

child rape and murder

one strike and you’re down and out

with our kid’s lives at stake what’s to figure out

oh no ain’t no old school anymore…”

Jovist. Selv om man nærmer sig pensioneringen, så kan man stadigvæk have sine meninger og holdninger – med kant.

Sidst vi hørte fra Nils Lofgren var, da han udsendte sin hyldestplade til Neil Young – Nils sings Neil i 2008. Men Old School er den første regulære plade med egne sange, siden Sacred Weapon fra 2006.

På den nye plade får Nils hjælp af en række notabiliteter. Til dem hører Sam Moore (fra Sam & Dave), Paul Rodgers (Free m.fl.) og Lou Gramm (forsanger i Foreigner).

Pladen udkommer i næste måned – men du kan allerede høre en smagsprøve på Nils Lofgrens hjemmeside.

Skriv en kommentar

199 har læst indlægget