George Harrison fortolket: Mojo Harrison Covered – opsamling

15. november 2011

Med Scorseses George Harrison-film i biograferne og tiårsdagen for George Harrison lige om hjørnet (d. 29. november), så er det selvfølgelig oplagt, at det udmærkede musikmagasin Mojo har viet deres novembernummer til ex-beatlen og helliget den obligatoriske opsamlingcd til mandens sange.

Harrison Covered, som den tituleres, er en udmærket anledning til at konstatere, at Harrisons omdømme som sangskriver er helt berettiget. Der er sange fra Beatleskataloget og fra solokarrieren. Nogle af fortolkningerne har været tilgængelige før (fx på Tribute to George Harrison-albummet og på diverse plader fra de medvirkende), medens andre er indspillet til lejligheden.

Som man kan se på listen nedenfor er de nye og relativt ukendte navne i overtal. Det samme er de akustisk, folkprægede fortolkninger. Hvad man så end kan lægge i den kendsgerning. Den mindst loyale fortolkninger er Alessi’s Ark (projektnavn for den unge Alessi Laurent-Marke) og hendes udgave af “The Ballad Of Sir Frankie Crisp (Let It Roll)”, der egentlig er en enkel folkudgave, men tilsat en monoton mekanisk lyd, der – hvis man skal være diplomatisk – ikke løfter Harrisons sang. Men som helhed er det en vellykket hyldest-opsamling.

01.Show Of Hands – If I Needed Someone

02.Webb Sisters – I Need You

03.Ron Sexsmith – Give Me Love

04.Richie Havens – Here Comes the Sun

05.Alessi’s Ark – The Ballad of Sir Frankie Crisp

06.Lanterns On the Lake – Long Long Long

07.Jonathan Wilson feat. Graham Nash – Isn’t It a Pity

08.Emmy the Great – All Those Years Ago

09.Hurray for the Riff Raff – My Sweet Lord

10.Peter Bruntnell – Think for Yourself

11.Iain Matthews – So Sad

12.Joe Brown – That’s The Way It Goes

13.Trevor Moss & Hannah-Lou – Your Love Is Forever

14.Felice Brothers – Behind That Locked Door

15.Yim Yames – Love You To

Det er ikke kun denne gamle blogger, der synes om denne opsamling. Her er en ung dame, der synes, den er en god introduktion i Harrisons sange – for unge mennesker.

6 kommentarer

  1. klaus johansen kommentarer:

    webb-søstrene er aldeles bedårende ..!

  2. capac kommentarer:

    @klaus: Helt enig. Og de har en hjemmeside med flere oplysninger: http://www.thewebbsisters.com/

  3. Torben Bille kommentarer:

    I har helt ret. De minder en ældre lytter lidt om Roches: http://www.roches.com/

  4. capac kommentarer:

    @Torben: Ja, Roches. http://www.capac.dk/wordpress/?p=2840

  5. Nanne kommentarer:

    Jeg har netop “opdaget” Ron Sexsmith, der er en fremragende sangskriver – i sine bedste sange med en næsten McCartney’sk kvalitet. SÃ¥ jeg mÃ¥ straks købe MOJO og høre ham fortolke Harrison.

  6. capac kommentarer:

    @Nanne: Ja, McCartney er faktisk en af Sexsmiths “fans”… Og det er jeg ogsÃ¥: http://www.capac.dk/wordpress/?p=5319

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

339 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62