“Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini” – sangskriveren Lee Pockriss er død, 87 år

20. november 2011

Dirch Passer lavede en cover af Brian Hylands hit “Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini” om pigen, der var for genert til at føre sig frem i den lillebitte bikini med gule polkaprikker men lidt efter lidt overvinder sig selv og ender i vandet! “En mægtig smart, men meget sart bikini” hed den danske version. Sangen, der med lidt god vilje kan hævdes at tematisere kvindernes kropslige frigørelse – en chokerende blottet navle! – i tresserne (og den maskuline interesse i afklædningen…), blev et stort hit for Hyland i 1960, hvor den toppede Billboards hitliste og nåede ind på mange andre landes top 10.

Den danske udgave var – ikke mindst i kraft af Lilly Brobergs kælne, udfrittende kommentarer – mere på sporet af den ‘seksuelle frigørelse’ end Hylands mere amerikansk-anstændige teenagepopsang.

Sangen var forfattet af sangskriverne Paul Vance og Lee Pockriss. Sidstnævnte meldes nu død i en fremskreden alder af 87 år.

Pockriss havde andre hits på samvittigheden, fx Perry Comos hit “Catch af Falling Star“, der blev nr. 2 på Billboardlisten i 1957, og Shelly Fabares’ eneste hit “Johnny Angel“, der lå på listen i femte uger med en førsteplads som bedste placering.

Ud over at skrive romantiske popsange for teenagere sammen med andre (“Johnny Angel” blev fx skrevet sammen med Lyn Duddy), lavede Pockriss musik til teateret, men også til tv. Blandt andet leverede han musik til børneudsendelsen Sesame Street og til The Muppet Show.

Lee Julian Pockriss stammede fra Brooklyn og studerede som ung musik ved New York University.

2 kommentarer

  1. Carsten Rydzy kommentarer:

    Fin nekrolog, som årgang 1959 var Itsy Bitsy et lydspor til min barndoms 60ere og jeg har holdt fast i denne tid, da jeg foruden musikken har 3 Sunbeam og Austin biler fra 1967 til 1972

  2. capac kommentarer:

    @Carsten Rydzy: Jeg forbinder især Brian Hylands sang med Jørgen de Mylius’ radioprogrammer i tresserne. Det var en af de sange, der igen og igen dukkede op.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

1.326 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62