For fyrre ̴r siden: Jerry Garcia РJerry Garcia

25. januar 2012

Det var ikke kun Bob Weir, der sprang ud som soloartist (mere eller mindre…) i januar 1972. Det samme gjorde den anden frontfigur i Grateful Dead, guitaristen Jerry Garcia.

I Garcias tilfælde var der tale om et regulært soloalbum, al den stund at Garcia spillede stor set alle instrumenter pÃ¥ pladen. Bill Kreutzman tog sig dog af trommerne. Og det er egentlig lidt paradoksalt, for Garcia var i den grad en holdspiller. Han fik kun lavet fire album i eget navn – men spillede pÃ¥ et hav af plader i bandsammenhæng: Grateful Dead, Jerry Garcia Band, Jerry Garcia Acoustic Band, New Riders of the Purple Sage, Old and in the Way m.m.

Alligevel er pladen langt hen en forlængelse af den musik, Garcia spillede i Grateful Dead. Og dette faktum understreges af, at mange af numrene på pladen gled ind i Grateful Deads omfattende koncertrepertoire.

Pladen blev genudgivet med de obligatoriske ekstranumre, da Jerry Garcia fik sin egen boks med titlen All Good Things.

Der, hvor jeg færdedes i starten af halvfjerdserne (universitet i Århus), var Jerry Garcias plade noget særligt, fordi Garcias særlige guitartone og stemme var det.

The Wheel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

190 har læst indlægget
14,468