The Db’s – er tilbage!

5. juni 2012

Fire album fik jangle-pop-bandet The Db’s udgivet i det årti, hvor bandet fra Winston Salem, North Carolina, første gang var sammen.

Sangskriverne Peter Holsapple og Chris Stamey spillede, hvad man kalder powerpop, sammen med kollegerne Will Rigby og Gene Holder. Powerpop, der – som genren foreskriver – balancerede på æggen mellem rock og pop med ligefremme, fængende, poppede sange, men også – ikke mindst i Chris Stameys kompositioner – med plads til det eksperimenterende. Selv om bandet fandt et udtryk, der befandt sig et sted mellem avantgarderock som Television og Big Star og mainstreampop, så lykkedes det ikke for bandet at få succes hos andre end kritikerne. Og selv om bandet med deres fjerde album The Sound of Music trådte et skridt nærmere regulær pop, var det ikke nok til at holde sammen på bandet eller fast i pladekontrakterne.

Først forlod Stamey bandet for at slå igennem som soloartist og producer, og siden gik Gene Holder over til The Individuals.

Holsapple og Stamey holdt dog kontakt med hinanden efter opløsningen i 1988 og spillede blandt andet sammen som duo og udgav albummet Mavericks. Og i 2005 blev The Db’s gendannet i den oprindelige opstilling. Siden har bandet optrådt i forskellige sammenhæng, og i næste måned udsendes – efter en pause på 25 år – det femte album med titlen Falling of the Sky.

At The Db’s stadigvæk har jangle-power-pop-rock i blodet kan man høre på to numre, som plademærket har streamet for os. Lyt fx til nummeret “The Time is gone”, der har oplagte hitkvaliteter og en lyd, der forbinder tresserne og nutiden.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

156 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62