Amen Corner – erindret

23. juni 2012

Historien om det walisiske band Amen Corner er historien om endnu et band, der som mange andre britiske bands i tresserne var forelsket i den sorte musik fra USA, men for at få en pladekontrakt måtte gå på kompromis med de musikalske drømme og idealer. Skismaet kan man spore på gruppens første indspilninger på plademærket Deram (en underafdeling af Decca), som netop er blevet udsendt under titlen Round Amen Corner: Complete Deram Recordings.

Kompromisser er ikke nødvendigvis af det onde og ikke altid udtryk for kunstnerisk udsalg. Med den karismatiske forsanger Andy Fairweather Low i spidsen lykkedes det for Amen Corner at sætte et tydeligt vandmærke i britisk tressermusik med nogle uforglemmelige hits som "Bend me, shape me", der blev nr. 3 på den britiske top-10 i 1968, og "(If Paradise Is) Half as Nice", som nåede helt til tops året efter. Sidstnævnte udkom på plademærket Immediate, som gruppen var tilknyttet i sit sidste aktive år, 1969.

Fem top-20 singler og tre ganske succesfulde album – Round Amen Corner (1968), The National Welsh Coast Live Explosion Company (1969) og Farewell to the Real Magnificent Seven (1969) – blev det til, inden de gik hver til sit. Amen Corner har dog været gendannet siden – i halvfjerdserne første gang – og Andy Fairweather Low har haft en succesfuld karriere som solist og bandleder.

Amen Corner er et af de bands, der står klarest i min erindring af tressernes musik. Især på grund af Andy Fairweather Lows meget personlige stemme og på grund af et velspillende band, der ofte optrådte i det tyske musikprogram "Beat-Club", som var en af mine vigtige kilder til de ny musik.

Ud over Deram-antologien kan man også få If Paradise was Half As Nice – The Immediate Anthology (2008), der har det meste med fra 1969.

If Paradise…Bend me, shape meGin House BluesHigh in the sky

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

425 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62