CAPAC anbefaler: Hans Theessink & Terry Evans – Delta Time

20. september 2012

Det var den italienske forfatter Guiseppe Tomasi di Lampedusa, der i sin klassiske roman “Leoparden” om en adelig slægts storhed og  fald i 1860’ernes Sicilien gjorde sig til talsmand for den tanke, at tingenes tilstand kun kunne forblive den samme, hvis den forandredes. Dette paradoks kom jeg til at tænke på, medens jeg har lyttet til Hans Theeessinks og Terry Evans’ ny plade Delta Time. For det er en renlivet bluesplade, men også en bluesplade, der også forstår nødvendigheden at forvalte arven fra de gamle mestre ved at fortolke den med personlighed og med inspiration fra andre musikstilarter.

De to garvede musikere – Hans Theessink har været på banen i hvert fald i fire årtier og kollegaen Terry Evans har været aktiv i halvtreds år – spiller en blues, der har klare overtoner af gospel (ikke mindst i kraft af den gospelopdragede Evans), soul og andet fra den store amerikanske musiktradition.

Theessinks bløde, tilbagelænede bariton passer som fod i hose til Evans’ dybe, mørke gospelstemme og med god støtte i baggrunden af Arnold McCuller og Willie Green Jr. på halvdelen af sangene synger de med smittende intensitet og energi, så man let føler sig hensat til det deltaområde, der har leveret titel til pladen. De akkompaneres af deres egne akustiske og elektriske guitarer og får hjælp på tre numre af legenden Ry Cooder, som Terry Evans har været backingsanger for i mange år. Cooder lægger med sit guitarspil et umiskendelige touch til pladen. Sammen med de to backingsangere er ekstra smagsforstærkende og -udvidende krydderier til duoens egne suveræne udfoldelser, der dog sagtens kunne stå alene.

Numrene på pladen er hovedsageligt traditionelle og klassike bluessange, der i Theessinks og Evans’ nøgne, intime no bullshit-form får nyt liv og minder en om, hvor mange fine sange, der er inden for den tradition.

Hvis man er til the blues, så kan Delta Time kun varmt anbefales.

Hans Theessink & Terry Evans Delta Time featuring: Ry Cooder. Produceret af Theessink og Evans. Blue Groove. 2012

Pladen er udkommet d. 18. september

2 kommentarer

  1. Klaus kommentarer:

    Lidt Beatles nyt:

    After a delay of a few years, due to the meticulousness of all involved, The Beatles catalog will finally be reissued in the format in which it’s meant to be heard and has always sounded best: vinyl.

    http://www.analogplanet.com/content/beatles-vinyl-remastered-finally-coming-shipping-mid-november

    ;-)

  2. capac kommentarer:

    @Klaus: Ja, vinyler med rigtige covers – det ved man, hvad er.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

379 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62