Mads Mouritz & Hælerne: Den sidste dag & den første

24. november 2012

Endnu en af de små udgivelser skal omtales her i bloggen.

På mandag udkommer Mads Mouritz & Hælernes EP “Den sidste dag og den første” som digital download. Jeg har allerede omtalt Mads og Hælernes single- og videoudspil “Put dig med mig” som eksempel på moderne troubadourkunst. Singlen er også med på EP’en, der forstørrer billedet af en ung, dansk sangskriver, der med de fem sange på udgivelsen skriver sig ind i traditionen fra de bedste dansksprogede beatudgivelser fra tresserne – ikke mindst Thøger Olesen og frem – til C. V. Jørgensen, Peter Olesen (der også har en finger med på EP’ens sange), Peter Sommer m.fl. Som hos fx Olesen og Jørgensen kan man hos Mouritz opleve, hvad jeg vil kalde en vemodig realisme. Den viser sig fx i den indledende sang “Blues & Salmer” om fyren, der ikke kan få hoved og krop til at spille sammen. “Til hverdag synger jeg blues. I weekenden bliver det mest til salmer, salmer…”. En person, der er i familie med Olesens “grimmeste mand i byen” og Jørgensens anti-helteskikkelser. En lignende tematik støder man på i sangen “Idiot eller borger”, der også er et lille portræt af en taberfigur fra hverdagen.

Hælerne består af musikere fra Mellemblond (Kristoffer Munck Mortensen på guitar), I got you on Tape (Rune Kielsgaard, trommer) og The Gun (Anders Wallin,bas). Og sammen spiller de en form for rock, der lige som teksterne, står på skuldrene af forgængerne og forfædrene. Selv synes jeg at høre fx The Band og Tom Waits. Men lyt selv og lad associationsmotoren køre.

Den nye EP er en herlig aperitif til det album, som Mads og vennerne gerne må indspille på et tidspunkt, inden for en overskuelig fremtid. En smagsprøve, der understreger, at der sker noget inden for den dansksprogede rock i disse år. Og det kan kun glæde en gammel dansklærer… Hermed anbefalet.

Mads Mouritz & Hælerne. Den sidste dag & den første. Produceret af: Roger Moutenot. 2012. Den digitale udgave udkommer på mandag.

2 kommentarer

 1. Henrik Pötzsch kommentarer:

  Hej. Jeg faldt over din blog fordi den poppede op på min facebook-side.

  Jeg er en danske musiker der p.t. bor i Østgrønland. Et udmærket sted at befinde sig når mang tager sangskriverhandsker på.

  I nogle år har jeg optrådt rundt om i det små, senest i Nuuk, med mine egne sange.

  Jeg indskriver mig i en sing-a-songwriter-tradition og syntes at jeg er ved at ha´ en kvalitet, man kan være sig bekendt.

  Hvis du skulle være blevet nysgerrig og har fÃ¥et lyst til at lytte til min musik og/eller lægge noget op pÃ¥ din blog – er du velkommen til at gøre det.

  SKRIV I SÅ FALD HENRIK PÖTZSCH REVERB NATION I GOGGLE SØGEFELTET!!!

Skriv en kommentar

380 har læst indlægget