Dansk debut: Ræv Bjørn Hund – Det er din natur – EP

1. januar 2013

Nå, vi skal ikke langt ind i det nye år, før der er ny musik at omtale.

I det forgangne år 2012 har de dansksprogede tekster også markeret sig stærkt. Her i bloggen i form af bl.a. Mellemblond, Ulige Numre, Johnny Runner og Tobias Trier. Og nu slutter foretagendet Ræv Bjørn Hund sig til med debut-EP’en “Det er din natur”. Trioen Klaus Mandal Hansen (el-guitar og sang), Hans Holten Hansen (bas, keyboards og sang) og Casper Wackerhausen-Sejersen (trommer) har allieret sig med forfatterinden Helle Thornvig Christensen og har lavet fem sange (hvoraf de to har tekst af Helle T. Christensen), der vil mere end blot levere ord til popvellyd. I titelsangen “(Det er din)natur” anskues forholdet mellem et jeg og et du som et artshistorisk naturligt sceneri. “Jeg drømte, jeg sov på Christiansborg” er – som titlen måske antyder – en fantasi, hvor drøm om (politisk) virkelighed væves sammen som i en drøm mellem vågen tilstand og søvn. Hvis ellers jeg har dechiffreret teksten rigtigt (hvilket får mig til at beklage at teksterne ikke er tilgængelige på tryk…). “I vægtløs tilstand” er også en slags fantasi ud fra tanken: Hvis vi nu var vægtløse, så…

Uden at være prætentiøse er det sangtekster, der ikke stiller sig tilfreds med, at lytteren bare synger med. Her er det påkrævet at man lytter nøje efter – og tænker over tingene. Hvor megen pop- og rocklyrik kan man sige det om?

Musikken er guitarbåret rock, der oser af storby. EP’en “Det er din natur” er udkommet digitalt, men inden længe kan de også fås som rigtig vinylplade – og den følges om af endnu en EP inden for en overskuelig fremtid. Hermed anbefalet.

EP’en er udkommet på forlaget Melodika.

 

6 kommentarer

 1. Ræv kommentarer:

  Som interesseret tekstlæser er Capac så velkommen til at se under læs på dyrenes hjemmeside rævhundbjørn.dk/laes
  Man er ellers glad for ordene.

 2. Ræv kommentarer:

  Det link skulle have været levende. Nå: http://rævhundbjørn.dk/laes

 3. capac kommentarer:

  @Ræv: No problem. Jeg har fundet teksterne!

 4. Hans kommentarer:

  Hov Рdu har byttet rundt p̴ to af dyrene!?

 5. capac kommentarer:

  @Hans: Du har sandelig ret. Jeg må hellere byttte om på dem igen. Men ellers er det helt fint!

Skriv en kommentar

516 har læst indlægget