Mr. Skin – alias trommeslageren i Spirit, Ed Cassidy – er død

30. januar 2013

[ikke-krediteret foto, lånt fra sitet sundazed.com]

Han fik øgenavnet mr. Skin, da han med sin dengang politisk ukorrekte skaldede isse blev trommeslager i det fusions-psykedeliske-rockband Spirit. Det var i 1967. Og det var ikke kun med sin skaldethed, Cassidy skilte sig ud. Hans hang til sort tøj og aldersforskellen på tyve år til sine yngre kolleger gjorde ham til et særligt fokuspunkt i gruppen.

Cassidy var egentlig jazz-trommeslager og havde spillet med mange af datidens helt store navne, fx Thelonius Monk og Gerry Mulligan, da han fulgte tidsånden og blev rockmusiker. Han var i øvrigt også stedfader til bandets navnkundige guitarist Randy California.

Spirit, der måske er gået lidt i glemmebogen og i hvert fald har stået lidt i skyggen af de andre store bands fra perioden – Grateful Dead og Jefferson Airplane for eksempel – havde succes dengang. Ikke mindst på det førende medie – albummet. Deres to første album Spirit og The Family That Plays Together blev solide salgssuccesser i 1968 med en særlig fusion af psykedeliske elementer, jazz og rock. Og Led Zeppelin – som Spirit var supportband for – lod sig inspirere meget af dette fine band. Med sit jazzinfluerede trommespil gjorde Cassidy en hørbar forskel i en tid, hvor der var nok af trommeslagere…der forstod at slå på tromme.

Ed døde d. 6. december sidste år og blev 89 år gammel.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

217 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62