George Harrison – 25 February 1943 – 29 November 2001

24. februar 2013

I morgen ville den unge mand ovenfor – George Harrison – være fyldt 70 år, men sådan skulle det ikke være. Dagen skal nok blive markeret på bedste vis, og Harrison vil blive genstand for en opmærksomhed, som han ikke helt fik dengang, han måtte stå i skyggen af Lennon & McCartney.
Da Beatlemania ramte Danmark var det almindeligt, at man som fan havde en favorit blandt de fire. Mange piger var vilde med McCartney kan jeg huske. Selv var jeg til Ringo Starr, der var den solide, lidt decentrerede planet i det lille solsystem. Og jeg har det lidt svært med den aktuelle trend blandt gamle Beatlesfan, der vil gøre den stille Beatle George Harrison til mere end han var. Jo, han var en god guitarist, og jo, han skrev memorable sange, men kom aldrig op på niveau med Lennon og McCartney som sangskriver. I hvert fald ikke kvantitativt. Men mindre kan også gøre det. Og glemmes skal han selvfølgelig ikke.
Vi markerer med et link til noget af hans mindre kendte musik. Wonderwall.
Torben kaster et essay efter Harrison. Per Wium skriver om sangskriveren Harrison – lige her.

Skriv en kommentar

198 har læst indlægget