Lasse Vestergaard – Folk & Fæ – EP

24. februar 2013

Titlen – Folk & Fæ – afslører næsten, hvor vi befinder os i det musikalske landskab. Det er dansksproget folk med rødder i den akustiske folk fra 1960’erne og frem. Men også med overtoner af dansk singersongwritertradition, som man finder hos fx Sebastian og Poul Krebs (i deres akustiske hjørner…).
På tekstsiden får Vestergaard god hjælp fra tekstforfatteren Kasper Anthoni, der har leveret de ligefremme, mundrette sangtekster tli “Din seng med havet over himlen” og “Bedraget“. Men Vestergaard vover også den kunstneriske pels, når han tager (noget af) Johs. V. Jensens berømte “Memphis Station” op. Hvem havde forestillet sig det, da man sad over teksten i gymnasiet? Ikke jeg… Modigt og ganske vellykket er det.
Sangenes arrangementer er centreret om kunstnerens stemme og den akustiske guitar. Men han får god hjælp fra Luscinia, der leverer en fin piget vokal, Jacob Horneys klaver og orgel, Casper Dybdahl (lap-steel guitar) og Gæst Vincent (klaver). Uden at det samlede udtryk på noget tidspunkt overskrider rammerne for den enkle folklyd.
Lasse Vestergaard har flere engelsksprogede plader på samvittigheden, men tager på velgørende vis på den nye plade tråden op fra den forfinede, akustiske, dansksprogede folk. Det er en gammeldags, men langt fra bedaget, plade, Lasse Vestergaard har lavet. Den demonstrerer, at konstellationen af en stemme og en akustisk guitar er en af de uopslidelige koncepter i populærmusikken. Hermed anbefalet.
Lasse Vestergaard. Folk & Fæ. Producer. Lasse Vestergaard. VMW. Udkommer i morgen – også digitalt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

283 har læst indlægget
14,751