Burt Bacharach fylder 85

12. maj 2013

Det er realiter umuligt at nævne Burt Bacharach uden i samme åndedrag at sige: Hal David. For de to har været musikalske pot og pander siden de fandt sammen i 1957 i Brill Building i New York. Det var her den jødisk fødte Bacharach fandt sit lyriske supplement til sin kompositoriske talent. Og fra og med deres første store fælles hit, “The Story of my life” med Marty Robbins, gik det slag i slag og frem til i dag har de to leveret ca. 75 top-40-hits i USA alene. Plus det løse.
Selv om Bacharach/David har leveret sange til et hav af solister – fra Bobby Vinton (“Blue on Blue“) til Walker Brothers (“Make It Easy on Yourself“), så er det især det lange, frugtbare samarbejde med den konservatorieuddannede Dionne Warwick, de huskes for. Et samarbejde, der alene resulterede i 38 singlehits. Heraf ni top-10-hit. 
Bacharach og David tilhører den store, gyldne amerikanske sangskrivertradition, der har forsynet den amerikanske popmusiks sangbog med den ene klassiker efter den anden. Popsange, men også sange til jazzen og til det store filmlærred. 
I dag fylder Burt Bacharach 85 år, og i år markeres det med udgivelsen af en biograf – Anyone who had a heart (hvor Hal David selvfølgelig også nævnes på coveret og i bogen) – og endnu en opsamlingspladen. Til lykke til en stor sangskriver.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

105 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62