Dawn McCarthy & Bonnie “Prince” Billy besøger Voxhall, Aarhus, på søndag

31. maj 2013

Hvis man bor i århusområdet og er til americana ( i bredeste betydning: amerikansk musik med dybe rødder i traditionen ), så er der al mulig god grund til at bevæge sig ned på spillestedet Voxhall søndag aften, hvor duoen Dawn McCarthy & Bonnie “Prince” Billy giver koncert med udgangspunkt i deres fælles album What the brothers sang. På pladen fortolker de to kunstnere nogle af de legendariske Everly Brothers sange. Man kan vel sige, at en ring sluttes. Dawn og Bonnie repræsenterer den nye generation af traditionalister, der henter inspiration og næring i forfædrenes sangskat. Dawn har allerede vist vejen i gruppen Faun Fables, hvor coverversioner af gamle sange var en væsentlig del af repertoiret. Og Bonnie – alias Will Oldham – er kendt for at være en musikalsk søgende sjæl, der altid har været solidt forankret i americanamulden. 
Dawn og Bonnie fortolker Everly-sangene med stor kærlighed til og veneration for brødrenes musik, men trækker samtidig fortolkningerne i retning af en mere alt- eller new-country-lyd, som klæder sangene vældig godt. De tos stemmer passer vældig godt sammen uden helt at falde i unison harmoni som Everly Brothers gjorde, når de var allerbedst. På en måde virker What the Brothers sang meget mere gammeldags (i positiv forstand) end Everly Brothers’ plader. Og det hænger netop sammen med den høje traditionsbevidsthed, som Dawn og Bonnie besidder, og som sidder helt fremme i hjernen. Pladen er – endnu et – eksempel på, hvor frugtbart det kan være, når nye kunstnere vedfår arv og gæld og har mod og hjerte til at søge tilbage til de gode sange og give dem inspireret opdatering. Til sammenligning. To udgaver af “Milk Train”:  

 

2 kommentarer

  1. onkelvolde kommentarer:

    Lige for en ordens skyld: De kan også høres lørdag d. 1. i København (Den Grå Hal)

  2. capac kommentarer:

    @onkelvolde: Godt så. Beklager mit lokalpatriotiske udgangspunkt, for selvfølgelig besøger parret også Københavnstrup. Go-go.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

168 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62