For 50 år siden eksploderede Beatlemanien

23. august 2013

Ja, i dag for 50 år siden udsendtes Beatles-singlen “She love you” / “I’ll get you”. A-siden er kvintessensen af Beatlemania. Jeg har tidligere forsøgt at beskrive sangen og dens særegenhed – her.  Det var den sang, der for alvor startede det hele for mig. De andre sange – også dem, der kronologisk kom forud – kom bagefter for mig. Dengang synes jeg, at det var en vild sang. Og alle voksne omkring mig gjorde nar af ‘yeah, yeah, yeah’, selvfølgelig fordi de ikke fattede en dyt af, hvad Beatles satte ord på – dengang tresserne vågnede så småt op i en tid, hvor de søvnige halvtredsere endnu havde et godt greb om alle. Herefter blev verden aldrig den samme igen. Yeah, yeah, yeah. 

Og her er sangen så – sådan som den skal lyde i MONO:

2 kommentarer

  1. Tina - omme i London kommentarer:

    For nogle dage siden smuttede jeg en tur i Leicester Square i min middagspause, for lige at se om ‘One Direction’ virkelig kunne piske en ‘Beetlemania’ agtig stemning op. One Direction havde verdenspremiere paa en eller anden film/dokumentarting og hold da op; Beetlemania is back!

  2. capac kommentarer:

    @Tina: Ja, fanhysteri ser vi igen og igen. Men der var noget særligt over det dengang i tresserne, hvor vi slet ikke var vant til den slags.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

224 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62