Opvarmning 1: The Walkmen – Everyone pretended to like me is gone

28. august 2013

I næste uge, tirsdag, kommer The Walkmen forbi Aarhus og giver koncert pÃ¥ Voxhall – og jeg glæder mig til at opleve dette fortræffelige og skamroste liveband.
Walkmen blev dannet i 2000 i Washington af vennerne og skolekammeraterne Paul Maroon (guitar, piano), Walter Martin (orgel/bass), and Matt Barrick (trommer), Peter Bauer (bass/orgel) og Hamilton Leithauser (sang, guitar). De spillede i forskellige garagerockbands på det tidspunkt. Senere flyttede de til New York, fik sig et øvelokale og satte sig for at bryde med den enkle garagerock, de hidtil havde dyrket. Det medførte en interesse for gammeldags opretstående klaver og andre gammeldags instrumenter, der kunne være med til at bryde garagelyden.
I 2001 kom en eponym EP, der ikke gjorde meget andet væsen af sig end at være en slags visitkort for bandet i New York. I 2002 kom så debutalbummet med den lange titel Everyone pretended to like me is gone, der blev bandets løsen til indiepublikummet.
Walkmen kan ikke på denne plade løbe fra deres inspiration fra CBGB-scenen i årene omkring 1980, men selv om de har pulsen, rastløsheden og upoleretheden fra metropolrocken skiller de sig klart ud med deres liflige guitarriffs, gammeldags klange og forsanger Leithausers let klagende fraseringskunst. En lovende debut.
Mere om Walkmen de følgende dage.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

281 har læst indlægget
14,758