CAPAC anbefaler: SPEkTR – The Door is Paint On A Rock

1. oktober 2013

Rocken møder electronicaen og sci-fi-filmenenes soundtracks og en ny musik opstår. En musik, der kunne være soundtracket til nogle af dine mest syrede drømme eller til en 3D-sci-fi-film, der endnu ikke er indspillet. Sådan kunne man forsøgsvis karakterisere SPEkTRs nye minialbum The Door is paint on a rock, der følger op på den fine album Personetics fra 2012.

Som tilfældet var med Personetics, så er det nye album et album, der skiller sig ud fra mængden af electronica- og rockalbum ved sin originale kobling mellem rock, electronica og filmsoundtrack i skabelsen af soundtracks til ikke-eksisterende film.

Den nye plade besidder – i mine ører – en enkelhed, der ikke var dominerende på forgængeren. Men ellers er alt ved det gode gamle. Der leges og eksperimenteres med lækre guitarrifs og -klange, der behændigt kombineres med skæve og syrede lyde fra det elektroniske isenkram. De ialt seks numre besidder en melodisk kvalitet uden på nogen måde at være popmelodiske. Og de besidder den samme suggestive og forførende kraft, som man kender fra de bedste filmlydspor. Fx dem Vangelis står for.

Som det gælder for forgængeren Personetics, så er The Door is paint… et album, der i den grad lægger op til lytteri bag et par gode høretelefoner. Et album, der i kraft af den grundlæggende musikalske idé hænger sammen som et gammeldags conceptalbum uden at være det og fortjener at blive indtaget ud i en køre.

Der er al mulig grund til at give SPEkTR en chance på afspilleren. Det er et af de få virkeligt originale danske bands, der fortjener et stort publikum både blandt pladekøbere og koncertgængere. Hermed varmt anbefalet.

SPEkTR. The Door is Paint on a Rock. Produceret af SPEkTR. Drone Records. Udkom d. 23. september og kan fås på vinyl, cd og som download.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

210 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62