Til minde om Ted Gärdestad – Sara Zacarias

14. oktober 2013

Den 23. juni 1997 kastede den svenske singer-songwriter Ted Gärdestad sig ud foran et tog. Han blev 41 år gammel. Ted Gärdestad var et stort navn i Sverige i tiden lige før ABBA. Han var en af dem, der på sin helt egen måde varetog ånden fra The Beatles i den svenske pop. Han havde sin helt egen særlige sans for harmonier og melodier. Men et plaget sind gjorde, at han valgte selvmordet som sin udgang på livet.

Nu næsten  tyve år efter hans død bliver hans musik igen trukket frem fra glemslens mørke, idet han egen datter Sara Zacharias har udsendt en plade Mot solen med lutter efterladte Ted Gärdestad-sange. I forbindelse med en flytning fandt Sara nogle båndspoler med sangskitser, som Ted havde efterladt sig. I samarbejde med musikeren Olle Nyman blev de efterladte sange forvandlet til regulære numre og Sara indspillede dem, selv om hun oprindeligt ikke havde nogen planer om at gå i faderens musikalske fodspor.

Sangen “VÃ¥r” fra pladen afslører, at Ted Gärdestads musikalitet skinner klart igennem Sara smukke, unge pigestemme.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 kommentarer

 1. Henrik Hansen kommentarer:

  var det ikke broren ( har glemt navnet)som skrev teksterne tilteds sange. Jeg vil ha´min egen måne er en klassiker

 2. capac kommentarer:

  @Henrik Hansen: Det er rigtigt, at Kenneth Gärdestad skrev i hvert fald en del af teksterne. Fx de fleste på Teds debutalbum Undringar fra 1972.

 3. Henrik Hansen kommentarer:

  ted gardestad var forøvrigt også en meget talentfuld tennisspiller nr 2 i sverige som junior efter vennen Bjørn Borg men musik-karrieren kom jo hurtig han er kun 18 i 1972

 4. Henrik Hansen kommentarer:

  16 år selvfølgelig

 5. capac kommentarer:

  @Henrik Hansen: Ja, han er i det hele taget en kunstner, der helst ikke må gå i glemmebogen. Jeg vender sikkert tilbage til ham ved lejlighed.

Skriv en kommentar

271 har læst indlægget
13,915