Phil Everly fra Everly Brothers er død, 74 år

4. januar 2014

Og dagen på bloggen starter med den virkelig triste meddelelse om, at den yngste af brødrene i Everly Brothers, Philip, kaldet Phil, er død i går. Dødsårsagen var komplikationer i forbindelse med en tobaksrelateret lungelidelse. Phil var cigaretryger i mange år.

Everly Brothers havde deres glansperiode i halvtredserne og de første tressere frem til Beatles’ og beatmusikkens overtag. Og inden nogen kunne sige Beatles, Beach Boys og Byrds var det Phil og Don, der demonstererede, hvordan man kunne forvandle vokalharmonier til vellystig pop, der gik rent ind hos mange lytteren. Med hits som “Cathy’s Clown,” “Wake Up Little Suzie,” “Bye Bye Love,” “When Will I Be Loved” og “All I Have to Do Is Dream.” indtog de de amerikanske hitlister – og medlemmerne i de nævnte grupper lærte et og andet ved at lytte til dem.

Musikmagasinet Rolling Stone tøver ikke med at udnævne Everly Brothers til den vigtigste vokalduo overhovedet i populærmusikken. Og det er svært at være uenig med dem i den vurdering.

Og en personlig favorit – McCartney-sangen On the Wings of a Nightingale

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

237 har læst indlægget
14,799