Capac anbefaler: Jens Lysdal – Easy Heart

26. januar 2014

Det er næsten to år siden, jeg sidst havde fornøjelsen af at omtale den danske singer-songwriter Jens Lysdal. Det var hans fremragende album A Matter of Time. Og nu er Lysdal så aktuel igen med albummet Easy Heart.

Easy Heart er den helt rigtige titel til et album, der uden at fornægte den omsiggribende melankoli i populærmusikken, går i den anden retning og besynger det positive, det livsbekræftende og livets skønhed i stort og småt. Den lette tone anslås allerede i den fine indlendende sang om livets sødme “It happens to me sometimes”, hvor det bl.a. hedder: “Do you ever have fireflies in your mind/Or bubbly water in your spine/do you evet thing uh sweet life of mine/Mmm – it happens to me sometimes.” Små øjeblikke og stunder af lykke og livsintensitet. Hvem kender ikke dem, hvis de skal være ærlige?! Selv om det kun sker en gang imellem.

Og let om hjertet er Lysdal også i sangen “The Beauty of it all”, der handler om den skønhed, der kan binde de to vidtforskellige køn sammen i latter, venskab og kærlighed. “Walk with me and share what there’s to share/Let me be close enough/ So I can smell your hair and touch your lips/What is perfect – what is true“. Men et eller andet sted, så er melankolien og sortsynet der selvfølgelig også som en nødvendig modsætning og klangbund. Og det ville være galt andet. Vi kan ikke få det ene uden det andet. Og i kærlighedssangen “I should have danced” balancerer sangtekstens hovedperson på kærlighedens knivsæg og kan ikke rigtig overvinde sig selv og kaste sig ud i dansen og kærligheden. Eller i den anden kærlighedssang “Le’s go to bed”, hvor det handler om – for parret – at finde ind til hinanden mentalt og kropsligt og hvor vejen er forståelse, forsoning, kærlighed – og en sang.

Men først og fremmest bæres albummet frem af en følelse af lethed om hjertet, der i allerhøjeste grad understreges af musikken, som Lysdal har indspillet i The Congress House, Austin Texas med et mere end kompetent hold af musikere bestående af: Tim O’Brien (mandolin, fiddle og akustisk guitar), Greg Leisz (pedal steel guitar), Danny Frankel (trommer og slagtøj), Glenn Fukunaga (bas), Bjarke  Falgren (vioolin,viola), Dan Hemmer (tangenter), Jesper Bo Hansen (synthezisers), Aimee Bobruk (sang) og Jes Lysdal selv (sang, guitarer, piano m.m.). Det er et hold, der har spist kirsebær med de store på musikscenen, og det mærker man, når arrangementerne af Lysdals lette og meget melodiøse, men ikke popsmarte sange løftes op af forfinet musiceren, hvor der er kælet for detaljerne og de enkelte instrumenter får lov til at krydre det samlede lydbillede, der er skabt omkring Jens Lysdals stemme og instrument. Stemningen og tonen på pladen trækker i retning af americana og alt country uden at blive nogen af delene helt. Men det imponerende hold sikrer, at pladen får et smukt homogent udtryk, og at den hænger sammen i sin hjertelette helhed. Det er en plade, der i den grad appellerer til intens lytning, hvad enten det er i selskab med gode bekendte eller i enrum. Og den fortjener at vinde indpas i de radiofoniske playlister, der i dag sætter dagsordenen på musikfronten. Og det vil ske, må tiden vise. Men hos mig kandiderer Easy Heart til dette års liste over de bedste danske udgivelser. Hermed anbefalet alle musikelskere.

Jens Lysdal. Easy Heart. Producer: Jens Lysdal. Gateway Music. Pladen udkommer i morgen d. 27. januar.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

1.128 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62