Mere Bill Nighy – Blow Dry

9. september 2007

Tilfældet ville, at fruen fik opsporet en film med Alan Rickman i hovedrollen. Vi er begge begejstrede for denne fine engelske skuespiller. Filmen var “Blow dry” af Paddy Breathnach (2001) – og den blev vist på Sverige 4. Desværre, for Sverige 4 er en kommerciel kanal, der absolut skal bringe reklamer midt i filmen – og mere end en gang. Ikke nok med det: Reklamerne kommer bare uden varsel – og uden “formildende” overgang. Der skal virkelig en god film til at holde capac fast på de præmisser. Men faktisk lykkedes det med Blow Dry. Alene rollelisten var en garanti for kvalitet. Ud over Rickman deltog Natasha Richardson, Rachel Griffith, Josh Harnett, Rosemary Harris, Warren Clarke, Heide Klum (ja, hende modellen, som faktisk ikke er ueffen som skuespillerinde!)  og så  Bill Nighy. Plus en lang række velbesatte bilroller.
Plottet er et familiedrama, der udspiller sig under det årlige britiske mesterskab i frisørkunst. Shelly, spillet af Natscha Richardson, er ex-fruen, der efter ti års fravær vender tilbage for at forsone sig med sin forsmåede ægtemand (Alan Rickman) og sin familie (bl.a. sønnen Brian i Josh Harnetts udlægning). Hun er ramt af uhelbredelig kræft, og derfor er det sidste udkald, hvis stridighederne skal bilægges og den sjælelige fred oprettes. Det årlige frisørmesterskab under ledelse af den lokale bykonge Tony, spillet med bravour af Warren Clarke (kendt fra krimiserien Daziel and Pascoe), skal være ramme for den familiære genforening. Men, farmand Phil (Rickman) skal ikke nyde noget. Han kan dog bevæges til at være med af konkurrenten Ray (Raymond) Robertson (spillet af en Bill Nighy i hopla) og dennes bøsse-kompagnon Louis (Hugh Bonneville), der bruger beskidte tricks for at fremme deres egne vinderchancer.
Plottet og historien er såmæn ikke specielt originale eller dybsindige. Men, igen er det afviklingen af historien, der får en til at blive hængende i stolen med et smil på læben. Skuespillerne spiller suverænt godt. Og historien afvikles med stor sans for variation og detaljer. Undervejs får vi en lille kærlighedshistorie med i købet – mellem Phils og Shellys søn Brian og Rays datter – og små finurlige og humoristiske indslag, som fx den scene, hvor Brian overtaler Rays datter til at farve håret på en død mand, der skal begraves dagen efter… Eller den scene, hvor Jasmine (Heidi Klum), der er model for en af de førende frisører, Vincent, overtaler hjælperen Robert til at klippe hendes pubeshår hjerteformet og farvelægge det med rød farve… Prisen for den absolut morsomste scene tager Warren Clarke, der i slutscenen, medens rulleteksterne løber ned over skærmen, giver den som Elvis Presley, alene på scenen, iført pomadehår og guldpailletjakke. Det har han virkelig nydt!
Filmen er i udpræget grad en humanistisk feel-good-film, der ikke aspirerer til store filmpriser osv., men som er rar at have i dvd-reolen, når man lige skal give humøret et lille løft.
Læsertips: Filmen kan købes for en slik i udvalgte, velassorterede butikker (så har vi ikke reklameret for meget…).

Smagsprøver:

Trailer:

En kommentar

  1. Esther kommentarer:

    Jeg fik kun set sidste halvdel af den, tror jeg. (Fra da exkonen fortæller hun har kræft) men jeg blev alligevel hængende og så den til ende. :)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

536 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62